Dia Internacional de la Dona

Encara queda feina fer, caminem totes juntes

Carme Martínez. Eix

Carme Martínez. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Recordem a les 146 dones que van morir el 25 de març de 1911 a Nova York, moltes d'elles van ser les protagonistes d'una vaga que va durar tretze setmanes i que va paralitzar el sector tèxtil. A aquesta vaga es van unir 40.000 treballadores del sector. Demanaven millores salarials i condicions, acurtar la jornada laboral i el reconeixement dels drets sindicals.

No ens separen moltes dècades d'aquelles dones de principi de segle XX, i encara continuem lluitant pels nostres drets laborals.

Molts ajuntaments d'arreu commemoren aquest dia amb actes simbòlics, manifestos i declaracions... però, realment, aquesta data només és un recordatori de la trajectòria de la dona fins a l'actualitat. El dia 8 de març és el nostre dia, però l'hem de tenir molt present cada dia de l'any.

Som totes i de tot arreu, vivim en pobles, ciutats, som de totes les nacionalitats, de totes les creences, de totes les ètnies, de qualsevol condició sexual, totes unides reivindiquem els nostres drets. Diem PROU a la discriminació sexual, a les agressions masclistes, a les humiliacions, a l'Estat Patriarcal, que ens vol submises i callades davant les amenaces. Lluitem totes juntes per la igualtat i la defensa dels nostres drets.

Demanem amb veu clara i forta, que cap maltractament contra cap dona quedi impune, "si toquen a una, ens toquen a totes".

Demanem que es posi en marxa la Llei d'Igualtat entre dones i homes 17/2015, aprovada al Parlament. Demanem el reconeixement dels treballs familiars, treballs domèstics i de cura de persones.

La meva admiració a totes aquelles dones, que moltes vegades es troben soles han de continuar-hi endavant, sigui com sigui, amb o sense ajudes. La meva gratitud a totes les dones que van lluitar pels nostres drets laborals.

Cada cop anem fent el camí cap a la igualtat, però encara queda molt de trajecte per fer, i el primer de tot està en nosaltres mateixes. Juntes tenim l'oportunitat de crear un nou país. Hem de ser protagonistes de la seva construcció, de forma igualitària. Això només es farà amb la participació de tota la població, tant de dones com d'homes. Lluitem contra les desigualtats, contra la discriminació, contra la violència de gènere, contra el patriarcat, a favor dels drets igualitaris; la nostra veu és important i la implicació de totes farà que podem crear una societat molt més justa.

Carme Martínez
Presidenta de la Secció Local d’ERC de Cunit

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local