Procés

Els propers dies, haurien de ser claus i decisius per al futur del país

Xavier Basart 19-03-2018 9:41 Lectures 766
Xavier Basart. Eix

Xavier Basart. Eix

L'1 d'octubre i el 21 de desembre, els Catalans i les Catalanes van deixar molt clar, votant democràticament davant d'unes urnes, que la República es el camí per a que Catalunya esdevingui un nou país. El poble de Catalunya així ho va decidir.

Des de Demòcrates de Catalunya, insistim que aquest es el full de ruta que s'ha de seguir, no pot haver un altre opció.

Sabem que la paciència se'ns pot esgotar i potser els ciutadans i les ciutadans del país, no entenen el perquè de moltes coses que han passat, però no hem de defallir. Tenim gent a la presó i gent al exili.

Hem de mantenir-nos units i fer una mirada endavant. Si mirem enrere i ens posem ha interpretar que ha passat, que no s'ha fet bé, etc... només trobarem el govern del PP perseguint la democràcia. Hem de saber que no estan sols i que vénen de la mà amb Ciutadans i amb el PSOE.

Les negociacions, segurament no estan sent fàcils, són moments molt determinants. Els partits independentistes, i per tant els seus representants polítics al parlament, han de saber que l'únic que els hi demanem com a ciutadans es unitat.

Molts que l'1 d'octubre van defensar les urnes, continuen pensant que el dia 3 d'octubre, era el moment de declarar la República per legitimitat democràtica i posar en marxa el procés constituent. Si s'ha fet un pas enrere, espero que sigui per poder fer el gran salt endavant per a fer efectiva la voluntat d'un poble que sempre s'ha manifestat pacíficament. 

Més que mai, hem de demostrar aquells que s'han alçat amb el 155 que no ens aturarem. Els demostrarem que ells són els que s'han equivocat, sobretot al PSC, però també als Comuns que calla, i el silenci diu molt.

Per tant, davant de possible incertesa en aquets darrers dies, els partits polítics independentistes, haurien d'arribar a un gran acord de país, mantenint l'esperit de l'1 d'octubre i fer efectiu el resultat que va decidir el poble de Catalunya.

Xavier Basart
Portaveu de Demòcrates de Catalunya del Garraf

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament