Procés

Els propers dies, haurien de ser claus i decisius per al futur del país

Xavier Basart 19-03-2018 9:41 Lectures 296
Xavier Basart. Eix

Xavier Basart. Eix

L'1 d'octubre i el 21 de desembre, els Catalans i les Catalanes van deixar molt clar, votant democràticament davant d'unes urnes, que la República es el camí per a que Catalunya esdevingui un nou país. El poble de Catalunya així ho va decidir.

Des de Demòcrates de Catalunya, insistim que aquest es el full de ruta que s'ha de seguir, no pot haver un altre opció.

Sabem que la paciència se'ns pot esgotar i potser els ciutadans i les ciutadans del país, no entenen el perquè de moltes coses que han passat, però no hem de defallir. Tenim gent a la presó i gent al exili.

Hem de mantenir-nos units i fer una mirada endavant. Si mirem enrere i ens posem ha interpretar que ha passat, que no s'ha fet bé, etc... només trobarem el govern del PP perseguint la democràcia. Hem de saber que no estan sols i que vénen de la mà amb Ciutadans i amb el PSOE.

Les negociacions, segurament no estan sent fàcils, són moments molt determinants. Els partits independentistes, i per tant els seus representants polítics al parlament, han de saber que l'únic que els hi demanem com a ciutadans es unitat.

Molts que l'1 d'octubre van defensar les urnes, continuen pensant que el dia 3 d'octubre, era el moment de declarar la República per legitimitat democràtica i posar en marxa el procés constituent. Si s'ha fet un pas enrere, espero que sigui per poder fer el gran salt endavant per a fer efectiva la voluntat d'un poble que sempre s'ha manifestat pacíficament. 

Més que mai, hem de demostrar aquells que s'han alçat amb el 155 que no ens aturarem. Els demostrarem que ells són els que s'han equivocat, sobretot al PSC, però també als Comuns que calla, i el silenci diu molt.

Per tant, davant de possible incertesa en aquets darrers dies, els partits polítics independentistes, haurien d'arribar a un gran acord de país, mantenint l'esperit de l'1 d'octubre i fer efectiu el resultat que va decidir el poble de Catalunya.

Xavier Basart
Portaveu de Demòcrates de Catalunya del Garraf

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No