Transparència

La CUP demana transparència a l’Ajuntament de Sant Sadurní i als seus representants

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el ple municipal de maig del proper dimarts a Sant Sadurní d’Anoia, la CUP presenta una moció per a millorar la transparència de l’Ajuntament. Els cupaires exigeixen que es garanteixi l’accés a la informació del consistori i dels seus representants públics a través de mecanismes a partir dels quals, els ciutadans tinguin fàcil accés. L’agrupació municipal ha pres com a referència el Mapa Infoparticipa 2018 elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadana i Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, on Sant Sadurní aconsegueix una puntuació d’un 51,92%, gairebé 12 punts menys que l’any anterior.

Garantir la transparència com a dret fonamental

Els cupaires lamenten que no s’hagin complert les promeses sobre transparència que els diversos partits defensaven durant la darrera campanya electoral. Tot i que a l’inici de la legislatura es va crear la regidoria de Transparència, el mateix govern ha reconegut que no s’ha avançat en aquest aspecte. El Mapa Inforparticipa destaca la manca d’informació respecte a les retribucions dels seus càrrecs electes, així com la seva declaració de béns i patrimoni. Tampoc es donen a conèixer les funcions i la calendarització de les tasques dels òrgans de govern o l’organigrama de cada àrea.

La CUP Sant Sadurní entén que el dret a la informació és un dret essencial i cal un compromís de l’Ajuntament de Sant Sadurní per a garantir l’accés a la informació i cal garantir-ne l’accés als ciutadans. A dia d’avui, aquest dret s’està vulnerant ja que no existeix cap voluntat política per part de l’equip de govern per a canviar aquesta tendència.

Garantir el dret a la informació

Per aquest motiu, els cupaires demanen amb la moció, que la regidoria de Transparència prengui com a referència el Mapa Infoparticipa i, en el període d’un any, comprometre’s a complir les seves recomanacions, especialment les que fan referència a la gestió del govern i el seguiment dels acords presos tant a les juntes de govern com als plens municipals.

A més, es demana que es publiquin a la web de l’Ajuntament de Sant Sadurní tan aviat com sigui possible, les retribucions de l’equip de govern i els regidors, juntament amb la declaració de béns i de patrimoni de tots els càrrecs electes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local