9 de Vilanova

Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze

Serem jutjats 9 vilanovins vinculats al teixit associatiu i a les lluites populars de Vilanova i la Geltrú per exercir el dret legitim de manifestació, de rebuig a les polítiques antisocials i més antidemocràtiques

Oriol Sivill Pascual 22-06-2018 8:26 Lectures 3190
Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze. EIX

Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze. EIX

Ja han passat 4 anys dels fets d'aquell 21 de maig, i d'aquí a escassos dies arribarem a les portes del tribunal de l'Audiència Provincial, on serem jutjats 9 vilanovins vinculats al teixit associatiu i a les lluites populars de Vilanova i la Geltrú per exercir el dret legitim de manifestació, de rebuig a les polítiques antisocials i més antidemocràtiques d'aquells temps.

Eren els temps més foscos de la crisi econòmica: allau de famílies desnonades, reforma de l'avortament, la llei Wert, reforma laboral, retallades en sanitat i taxes universitàries abusives... Una època de plena mobilització social, on el partit hereu del franquisme volia ensenyar la seva cara més fosca de la repressió durant aquella campanya electoral de les Eleccions Europees, on va tenir un ampli rebuig de la ciutadania que pretenia denunciar les seves polítiques feixistes i discriminatòries cap a la majoria de la societat.

Allà, als voltants del Pòsit de Pescadors, hi vàrem ser molta gent, moltes persones que es van aplegar per protestar pacíficament i escridassar el ministre Cristobal Montoro i el seu Partit Popular responsable d'aquella situació, que vulneraba drets fonamentals.

Ja han passat 4 anys i no és fàcil, ja que hem tingut moltes emocions viscudes amb tanta intensitat que no oblidarem fàcilment, pel que és viure un procés llarg i amarg d'aquestes característiques, entre l'angoixa, el temor i la incertesa del moment, de no saber el que podrà succeïr l'endemà, tot veient l'embogida de la repressió de l'Estat Espanyol de  criminalització de la dissidència política, empresonant el Govern Legítim, els Jordis, els joves d'Altsasu, o obligant a marxar a l'exil·li a cantants per les seves cançons o a polítics independentistes.

Però sabem que gràcies a la força de la gent, el suport mutu, l'autoorganització de les persones que ens han acompanyat durant aquests últims mesos i els últims anys, no ens aconseguiran doblegar.

Perquè si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze.

Una forta abraçada a totes les famílies, a tots els encausats del Cas Montoro i la feinada del Grup de Suport dels 9 de Vilanova.

9 de Vilanova Absolució

Ni 29 anys de presó ni 9000 euros en multes

QUE ES QUEDIN A CASA!


Oriol Sivill Pascual, encausat dels 9 de Vilanova. 22 de juny de 2018

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament