9 de Vilanova

Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze

Serem jutjats 9 vilanovins vinculats al teixit associatiu i a les lluites populars de Vilanova i la Geltrú per exercir el dret legitim de manifestació, de rebuig a les polítiques antisocials i més antidemocràtiques

Oriol Sivill Pascual 22-06-2018 8:26 Lectures 3027
Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze. EIX

Si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze. EIX

Ja han passat 4 anys dels fets d'aquell 21 de maig, i d'aquí a escassos dies arribarem a les portes del tribunal de l'Audiència Provincial, on serem jutjats 9 vilanovins vinculats al teixit associatiu i a les lluites populars de Vilanova i la Geltrú per exercir el dret legitim de manifestació, de rebuig a les polítiques antisocials i més antidemocràtiques d'aquells temps.

Eren els temps més foscos de la crisi econòmica: allau de famílies desnonades, reforma de l'avortament, la llei Wert, reforma laboral, retallades en sanitat i taxes universitàries abusives... Una època de plena mobilització social, on el partit hereu del franquisme volia ensenyar la seva cara més fosca de la repressió durant aquella campanya electoral de les Eleccions Europees, on va tenir un ampli rebuig de la ciutadania que pretenia denunciar les seves polítiques feixistes i discriminatòries cap a la majoria de la societat.

Allà, als voltants del Pòsit de Pescadors, hi vàrem ser molta gent, moltes persones que es van aplegar per protestar pacíficament i escridassar el ministre Cristobal Montoro i el seu Partit Popular responsable d'aquella situació, que vulneraba drets fonamentals.

Ja han passat 4 anys i no és fàcil, ja que hem tingut moltes emocions viscudes amb tanta intensitat que no oblidarem fàcilment, pel que és viure un procés llarg i amarg d'aquestes característiques, entre l'angoixa, el temor i la incertesa del moment, de no saber el que podrà succeïr l'endemà, tot veient l'embogida de la repressió de l'Estat Espanyol de  criminalització de la dissidència política, empresonant el Govern Legítim, els Jordis, els joves d'Altsasu, o obligant a marxar a l'exil·li a cantants per les seves cançons o a polítics independentistes.

Però sabem que gràcies a la força de la gent, el suport mutu, l'autoorganització de les persones que ens han acompanyat durant aquests últims mesos i els últims anys, no ens aconseguiran doblegar.

Perquè si ens busquen porta a porta, respondrem colze a colze.

Una forta abraçada a totes les famílies, a tots els encausats del Cas Montoro i la feinada del Grup de Suport dels 9 de Vilanova.

9 de Vilanova Absolució

Ni 29 anys de presó ni 9000 euros en multes

QUE ES QUEDIN A CASA!


Oriol Sivill Pascual, encausat dels 9 de Vilanova. 22 de juny de 2018

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No