Premsa local

Neix el ‘Manifest del Carril’ amb l’objectiu de reivindicar l’existència d’un periòdic local en paper, professional i de qualitat a Vilanova

Premsa en paper. EIX

Premsa en paper. EIX

Un grup de periodistes de Vilanova i la Geltrú i la resta de la comarca, juntament amb el suport i la complicitat de l’Associació de Periodistes del Garraf (APG), ha impulsat la confecció d’un manifest amb l’objectiu de reclamar l’existència d’un periòdic local en paper, professional i de qualitat a la capital del Garraf, un cop s’ha confirmat la desaparició definitiva del Diari de Vilanova i la publicació que el va succeir.   

El document, de cinc punts, ressalta la importància dels mitjans de proximitat de cara a la cohesió social i el sentiment de pertinença a una comunitat, alhora que reivindica la presència d’una capçalera de paper que cohabiti amb els mitjans audiovisuals, digitals i gratuïts que existeixen actualment i que esdevingui, al mateix temps, una nova plataforma “de debat, crítica, divulgació, reflexió, anàlisi, interpretació, informació i llibertat d’expressió” que es considera del tot imprescindible “per a una població sempre inquieta i compromesa socialment, com la vilanovina”.

Per als impulsors del manifest, l’existència d’un mitjà de comunicació en paper de pagament, tal com succeeix  a d’altres ciutats i capitals de comarca de perfils similars al de Vilanova i la Geltrú, complementa i enriqueix l’actual oferta mediàtica present a conjunt del Garraf i esdevé una tribuna idònia per contribuir a la sempre saludable generació de l’opinió pública de la comunitat, a banda de ser un signe ineludible de cara a la bona salut i la reivindicació d’un mapa periodístic de qualitat.

Finalment, els sotasignats emplacen la societat vilanovina, administracions i teixit empresarial “a emprendre accions per a la recuperació d’un mitjà de premsa escrita de pagament”, que es considera del tot viable econòmicament i periodística, i a estrènyer complicitats i col·laboracions “público-privades”. Des del col·lectiu impulsor i l’APG s’està treballant per tal que el document pugui ser presentat i debatut al plenari de Vilanova i la Geltrú i, si s’escau, sigui sotmès a votació.  

El nom del manifest és un homenatge a Lo Carril, la primera publicació en català apareguda a Vilanova i la Geltrú, el 1879, que reivindica els principis i valors fonamentals del periodisme i el seu retorn al paper.

L’adhesió al manifest, obert a tota la població, es pot fer efectiva al web https://manifestdelcarril.wordpress.com/.               

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!