Vegueria Penedès

Les infraestructures de comunicació i transports del Penedès

Plataforma Provegueria Penedès 25-07-2018 13:10 Lectures 1240
Roda de premsa de la Plataforma Provegueria Penedès. Eix

Roda de premsa de la Plataforma Provegueria Penedès. Eix

La font de tota sobirania -plenitud de llibertat i de responsabilitat- resideix en l’interior de cada comunitat i cal que s’exerceixi des del seu àmbit propi. Després d’anys i panys de sentir allò que alguns repeteixen sovint “que volem ser quan siguem grans? -pregunta retòrica que fa qui no té res a oferir-, ha arribat l’hora de consensuar una proposta no definitiva ans provisional, que ens permeti fer una defensa oberta a la seva revisió, fruit del debat permanent..... Presentem col·lectivament, les al·legacions  pertinents, i denunciem que no podem seguir amb la política de fer més autopistes que només ens utilitzen per passar. Per  desenvolupar una economia sostenible cal una bona xarxa local que ens connectin a les autopistes existents.

És un objectiu estratègic concretar el model d’infraestructures de comunicació i transports de l’àmbit de la Vegueria del Penedès, que no p ot ser l’únic lloc de pas de totes les mercaderies de bona part de la  península. La  planificació, gestió i qualitat de les infraestructures han de tenir una visió global, si el que volem realment és millorar la capil·laritat interior viària i ferroviària i potenciar l’accessibilitat externa del Penedès. Però la PVP no s’ha  de pronunciar a l’hora d’aportar solucions concretes a un tema, sinó de descobrir i exposar els criteris bàsics que hi ha darrere de cada actuació, de si encaixen o no en el model territorial que tenim present. 

Sabem que conservar el patrimoni natural i la biodiversitat ens aporta beneficis socials econòmics. També el paisatge vitivinícola del Penedès té un valor excepcional, però no vol dir únic, potser valdria la pena fer l’anàlisi comparativa, per convertir-lo en un projecte de país. Fins que no considerem i prenem  consciència que és orientant el territori cap a la valoració ambiental plena no salvarem els valors que fan el nostre paisatge singular: logística, infraestructures de transport, creixement desproporcionat, aniquilen vinyes i medi natural. No hi ha més. Salvaguardar les vinyes del 4art cinturó a Sant Llorenç i Sant Sadurní i deixar construir el Logis a Banyeres i l'Arboç és amagar el cap sota l'ala.  Aturem el Quart Cinturó, aturem el LOGIS i construïm un model territorial a la mesura de les nostres possibilitats, de la nostra cultura i del nostre entorn.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament