Conservació zona verda

Camp de treball internacional a Vilanova i la Geltrú

Associació GarrafCoopera 09-08-2018 11:16 Lectures 950

L'Ortoll, Sant Gervasi-Santa Llúcia és un espai d'una superfície aproximada de 98 hectàrees situat al sud-oest de Vilanova i la Geltrú, una enorme zona verda a 10 minuts del centre de la ciutat. És un paratge únic amb presència humana prehistòrica, adjacent al jaciment arqueològic de la vila iberoromana d'Adarró. Es considera un dels últims paratges sense urbanitzar que disposa el litoral català (de fet, l’última zona verda litoral sense protegir entre Altafulla i Mataró). Té una important xarxa de camins medievals, es poden trobar elements de gran valor etnològic, ecològic i agrari i pot esdevenir un veritable pulmó verd per la ciutat.

Aquest territori es configura com a una oportunitat per impulsar la creació d'un Espai Natural que estimuli els canvis necessaris en les normatives municipals i que vetlli pel compliment de les ja existents, amb l’objectiu de protegir millor els drets dels propietaris rurals així com els drets de la ciutadania a gaudir dels espais naturals del municipi. Cal aturar la pèrdua de sol agrícola i forestal i de biodiversitat, i restaurar i recuperar els espais periurbans del nostre municipi.

Amb l’objectiu de continuar treballant en la línia dels objectius pretesos, l’Associació GarrafCoopera impulsa l’organització de la segona edició del Camp de Treball Internacional Turó del Sèu, gràcies als convenis de col·laboració signats amb el Servei Civil Internacional i el suport logístic i econòmic per a la seva realització de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El projecte persegueix el desenvolupament d’un nou camp de treball internacional que vagi més enllà de la feina i que es converteixi en un espai d’aprenentatge, formació, educació, sensibilització i participació mediambiental mitjançant el treball voluntari i cooperatiu. Despertar, així mateix, en les persones participants consciència per la transformació social a través de l’experiència multicultural i del treball voluntari i posar en valor la recuperació, re-naturalització i protecció de l’Ortoll-Sant Gervasi-Santa Llúcia i dels camins històrics i ramaders que porten a la Carrerada.

El Camp de Treball organitzarà activitats de rehabilitació, conservació i reforestació de l’àrea natural; treballs d’arqueologia, recuperació de murs de pedra seca i dels camins ramaders, inventari i control de plantes invasores; conservació i reparació dels elements arquitectònics; inventariat de camins i flora; habilitació i senyalització de les rutes; tasques de sensibilització, formació, activitats de lleure, entre altres activitats.

Des de les entitats impulsores del projecte, entitats conformades per persones voluntàries, volem agrair a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al Servei Civil Internacional, JR Supermercats, Tomás Gracia SA, Cava l’Imperfecte, Cannelonia Vilanova i Xalet del Nin pel seu suport, perquè sense les seves aportacions econòmiques i logístiques, no hagués estat possible portar a terme la segona edició del Camp Treball Internacional Turó del Sèu.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No