Ple municipal

Valoracions del PDeCAT Calafell del ple del mes d'agost de 2018

PDeCAT Calafell 09-08-2018 11:28 Lectures 591
Zona taronja de Calafell. Eix

Zona taronja de Calafell. Eix

Ens té molt preocupats la manca de neteja i la presència de rates, no només a Calafell Platja, sinó a altres llocs del municipi. Tal i com vam dir que la zona taronja seria un desastre, les queixes per parts dels comerciants de Segur de Calafell ja han arribat. Demanem a l’actual govern que rectifiqui.

Com últimament estem acostumats aquest 2018, ens trobem que seguim sense pressupostos per aquest any. Un govern que no té cap projecte per Calafell.

• Dins dels punts de l'ordre del dia destaquem els següents:

Aprovació provisional modificació puntual (VII) POUM PAU 10, avinguda Brasil i antiga plaça de braus (exp. 2018/2759).

Ja vam manifestar fa uns mesos quan va passar pel ple l'aprovació inicial que nosaltres estàvem en desacord. En aquests tres anys de legislatura hem vist com aquest govern s'ha vestit amb la bandera del diàleg, res més lluny de la realitat i sobretot, en aquells punts que són vitals per al nostre municipi. En aquest cas, l'ajuntament s'ha donat el gust de perdre 3.000 metres quadrats al Centre de Segur, annexa al nou Institut de Segur La Talaia i prop al Pavelló Jaume Vilamajó, tot i que vam plantejar d'altres opcions que en cap moment s'han valorat. Estem i votem en contra de fer aquest canvi de planejament a canvi de res, d'un xec en blanc i de perdre aquest equipament públic. I hem de recordar que al mateix temps l'actual govern fa un centre cívic en els locals del Port de Segur que no són nostres.

• Trasllat de l'expedient de revocació de la concessió d'ús privatiu de béns de domini públic per impagament del cànon establert a la comissió jurídica assessora (exp. 2018/2632 i 2018/2634).

Som molt conscients que el mercat sempre ha estat un tema complex, però aquests punts tracten de dos paradistes que han fet al·legacions davant una sèrie d'impagaments de les quotes. Per descomptat que han de pagar igual que tothom, però davant la situació que han fet al·legacions creiem que aquests punts s'havien de deixar sobre la taula per trobar solucions. No culpem al govern d'aquesta situació però creiem s'ha de continuar amb el diàleg i que és una llàstima trencar-ho tot.

Pel que fa a precs i preguntes, hem fet les següents:

• Reclamem i demanem que hi ha un problema seriós amb la manca de neteja i de seguiment al nostre municipi. No creiem que sigui un problema de l'empresa sinó dels polítics que estan governant, ja que el seguiment continua sent nul. Aquest tema és recurrent i ara ja tenim rates, no només a Calafell Platja, sinó en altres llocs. Això constata que després de dir-ho durant molts plens segueix sense haver-hi cap acció per part del govern. Demanem de nou i no ens cansarem que facin el que calgui per a tenir el municipi que ens mereixem tots els calafellencs i calafellenques, i més ara de cara l'estiu.

• Hem preguntat a l'alcalde si és veritat o no que ell va afirmar al ple del mes anterior, que els treballadors i treballadores de les escoles bressol mantindrien els seus llocs de treball quan es municipalitzés el servei. La seva resposta ha estat dient que dues escoles si, però les altres dos aniran a través de proves. Estem d'acord amb la municipalització, però sense acomiadar el personal. Un altre cop, el Sr. Ramon Ferré no ha complert la seva paraula.

• Zona taronja. Al final les mentides tenen les cames molt curtes, i com vam dir en la seva creació, la zona taronja va en contra del comerç i del turisme que rebem. El resultat era evident, i ara hi ha moltes queixes per part dels comerciants de la zona de Segur de Calafell molt preocupats per la baixada de vendes i de turisme. Si fem pagar a la gent, al final se'n van a altres municipis veïns on no han de pagar. Ja vam dir que la nova zona taronja era un error i que la seva finalitat era purament recaptatòria, i aquest mes de Juliol ens ha donat la raó. Esperem que aquest govern prengui mesures per tal que la gent no se'n vagi a altres llocs. Reiterem la nostra voluntat de dialogar sobre la zona blava però traient la zona taronja.

• Les obres de les voreres ens preocupen i volem saber com estan. Ja vam manifestar la manca de tacte del Regidor d'Urbanisme Perin a les empreses constructores, autònoms i paletes de Calafell per ser oblidades en la contractació de les voreres de Segur, i ara veiem que les obres no s'estan executant de forma correcta. De nou, falta de seguiment.

• La falta de seguiment no només és en l'àmbit de la neteja o voreres, sinó també de la jardineria pel mal estat en què es troba. El reg no funciona o està mal regulat, es poda quan no toca, etc. Demanem que facin un seguiment per tal que faci goig venir al nostre municipi.

• Per finalitzar hem preguntat i hem demanat explicacions de si és veritat que han arribat una sèrie de multes a la regidoria d'esports. La resposta de la Regidora d'Esports no ens ha convençut i anirem a veure l'expedient.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament