Ple municipal

El govern municipal doblement reprovat i qüestionat

Juan Luis Ruiz 11-10-2018 18:58 Lectures 1103

El govern va rebre al passat Ple una doble reprovació i qüestionament per la seva actitud davant dues qüestions importants. La primera reprovació prové de les conclusions de la comissió especial encarregada d’analitzar el Projecte d’intervenció integral del Nucli Antic. Un bon nombre de veïns i veïnes han criticat, des de fa molts anys, el canvi de la mobilitat que va fer el govern de CiU entre els anys 2011 i 2015. Uns canvis que no es van consensuar ni es van planificar tenint en compte que el projecte de recuperació del Nucli Antic tenia l’objectiu de reduir la circulació externa i que va suposar una inversió en reurbanització de carrers de 4 milions d’euros. Des del PSC vam denunciar la situació el mandat anterior, però el govern va afirmar que els seus canvis no implicaven cap afectació. Al 2015, l’acord de governabilitat no va entrar en aquest punt perquè no hi havia consens entre els dos grups i es va deixar que fos el Pla de mobilitat qui cerqués les noves accions de pacificació. Durant la comissió s’ha comprovat que el projecte, que va rebre ajuts del Pla de Barris, pretenia fer justament el contrari del que de forma unilateral va fer el govern de CiU-PDECAT.

També és força inexplicable que ERC, que va impulsar la comissió per investigar aquest projecte, no hagi presentat cap conclusió. Des del PSC a part de donar suport a la reprovació del govern per deixar perdre un projecte estratègic per a la ciutat, hem demanat que es posin en marxa de forma immediata actuacions per revertir la situació i que es pacti amb veïns i comerciants, tenint en compte que hi ha una àmplia majoria al Ple a favor de recuperar una major pacificació al Nucli Antic. Sorprenentment el propi govern i regidors de CiU-PDECAT han decidit reprovar-se ells mateixos sense assumir cap responsabilitat, una qüestió insòlita en política que mostra que la ciutat no és la seva prioritat.

La segona reprovació està relacionada amb la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones. El mes de maig la Junta de Govern del Consorci va decidir la seva dissolució i el canvi en la seva forma jurídica. Un canvi, se’ns va dir, que no afectaria cap dels llocs de treball de l’actual CSP. Han passat els mesos i la manca de transparència del govern de CiU i ERC en aquesta qüestió s’ha fet més que evident: a banda de donar llargues al Comitè d’Empresa per fer una reunió i tractar aquesta qüestió, no s’ha informat de res als grups municipals, mentre s’ha fet córrer una proposta d’Estatuts del nou organisme entre alguns treballadors. Tot això, alimentat amb rumors de possibles proves d’accés per als actuals treballadors i treballadores. També hem assistit a creuaments de correus electrònics entre una secció sindical i el gerent del Consorci. I tot aquest desgavell, sense que el govern donés cap explicació a ningú sobre quin és el calendari ni si això tindrà cap efecte laboral, clarament insensible a la situació de neguit generada entre els treballadors i les treballadores. Una qüestió tant important requereix de més transparència i diàleg per part del govern municipal. Gràcies a la moció del PSC hem posat a l’agenda aquesta qüestió i seguirem de ben a prop els compromisos adquirits.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans