Pressupost muncipal

No volem quedar-nos un altre any sense pressupostos participatius

Xarxa Vendrellenca 31-10-2018 13:38 Lectures 712

Des de la Xarxa Vendrellenca volem deixar palès el nostre desacord, per que un altre any ens hem trobat que no tenim pressupostos participatius per tota la vila, per que el regidor de Participació ciutadana diu que les partides estan supeditades, a que es creí l’empresa mixta de gestió de l’aigua.

Va ser al ple del passat dia 23 d’octubre que el nostre portaveu,  va preguntar al torn obert de  paraula, sobre la realització dels pressupostos participatius per tota la vila, al regidor de  participació ciutadana, Ferran Trillas.  La resposta que ens va donar va ser, que per tirar endavant un pressupostos participatius, havien de tenir “Un sistema de vot telemàtic, i una  plataforma que pugi vehiculitzar aquest pressupostos, i tot això no ho podem contractar ni podem fer el menor ni res, fins tenir la partida” aquesta partida de la que parla el regidor, esta condicionada a la creació de l’empresa Mixta d’aigües , que es va aprovar crear fa quasi dos anys, al desembre de 2016 i que encara per raons que no s’han explicat clarament a ningú, no s’ha creat. 

No obstant volem destacar que no podem estar d’acord amb aquesta resposta per part del  regidor, donat que creiem que els 5 milions d’euros que presta Aqualia a la part pública de  l’empresa Mixta, s’haurien de destinar a arreglar els problemes de la zona de Brisamar, per  reduir els problemes generats per els aiguats. Pel que fa a la partida de pressupostos participatius, creiem que és inadmissible que ens donin aquesta resposta, al mateix ple on es va aprovar una modificació de crèdit on es destinaven més de 200.000 euros a pagar deute,    en comptes d’invertir-lo en aquesta despesa i que per 2019,  estigues contractat el vot telemàtic i la plataforma que pugui vehicularitzar els pressupostos participatius.

Volen deixar clar que no sabem si al 2019 hi hauran pressupostos participatius, donat que si el regidor vol treure la partida, del préstec que fa l’empresa mixta de gestió de l’aigua a la part  pública de l’empresa, i a data d’avui, no s’ha creat aquesta l’empresa i per lo tant no hi ha els diners, també volem destacar que tal i com van de lentes les licitacions, queda clar que serà  molt difícil que al 2019 any electoral hi hagin pressupostos participatius. El que esperem,  és que a partir del maig, amb les eleccions municipals, hi hagi un canvi de rumb al govern local  del Vendrell,  que possibiliti el desbloqueig a la nostra vila, que viu paralitzada per la manca d’acció del govern que ara tenim, per qüestions administratives que d’una o un altre forma, ens afecten a totes les vilatanes i els vilatans.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré