Política moderna

Gats amb twitter

Conrad Rovira 04-11-2018 11:28 Lectures 244

La progressiva substitució dels media tradicionals, que eren relativament pocs i relativament controlables, pels media digitals que són infinits i absolutament lliures fa que les possibilitats d'expressió de qualsevol idea o opció hagi augmentat d'una manera extraordinària.

La repercussió és absolutament general i global i està canviant el món. Els media tradicionals, com que eren escassos, no podien projectar més que una limitada quantitat d'informació i com que eren controlables no volien projectar més que una determinada categoria d'informació. El resultat era el maquillatge sistemàtic i natural que evitava que la complexitat de fons arribés a la superfície.

Cauen els filtres i aflora la complexitat. El món es fa complicat i els grans navegants d'aigües tranquil·les tenen dificultats per moure's dins les tempestes mediàtiques i socials. Vet aquí el gran problema, en cada cop més àmbits, les tempestes i les dificultats estan superant les capacitats i les eines humanes tradicionals per a gestionar-les. No és la fi del món, simplement la constatació d'un canvi important d'era. 

Dins els partits polítics la complexitat s'expressa de moltes maneres. Hi ha diferències generacionals importants, hi ha diferents nivells de percepció de la realitat i, sobretot, hi ha molta condició humana. Només els partits dogmàtics amb una militància poc exigent poden mantenir l'"ordeno i mando".

Compatibilitzar la complexitat interna amb les estructures orgàniques dels partits sempre ha estat difícil i ara ho és més que mai. Els lideratges tradicionals, jeràrquics per definició, ho tenen fotut per fer valdre la seva opinió en un entorn de comunicació en xarxa on tothom es comunica amb tothom. Els líders són igual de bons que sempre i n'hi ha tants com sempre, el que passa és que abans havien de pasturar remats d'ovelles i ara han de controlar remats de gats amb compte a twitter.

Associats PDeCAT VNG

PDeCAT VNG

PDeCAT VNG

Opinions dels associats PDeCAt de Vilanova

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No