Carnaval 2019

Comunicat de la Colla Vng en relació a l’organització de la Gala Màscara d’Or 2019

La Colla Vng 05-11-2018 20:37 Lectures 2047
La Colla Vng. Eix

La Colla Vng. Eix

Encara no havíem comunicat oficialment que agafàvem el relleu en l’organització de la Gala de la Màscara d’Or 2019, segons la proposta per part de la FAC a la reunió del juliol, perquè els seus creadors i organitzadors (Sala 1) no volien continuar-ho, però a causa dels esdeveniments  succeïts des d’aleshores ens veiem obligats a comunicar-vos el següent:

Com entitat vilanovina, agraïm profundament la feina que ha desenvolupat fins el moment Sala 1 i valorem molt positivament els continguts enriquidors que han aportat al nostre Carnaval amb l’oportunitat que totes les entitats puguin presentar vídeos plens de sàtira i que configuren una prèvia imprescindible de l’agenda del Carnaval.

Que, tot i que som una entitat de nova creació i amb recursos escassos, no vam dubtar en presentar-nos per organitzar la Gala de la Màscara d’Or 2019, amb el principal objectiu de donar continuïtat a l’acte, del qual tenim la percepció esmentada anteriorment, i amb la il·lusió que ens omple de poder ser partíceps i aportar noves iniciatives, així com de no deixar morir l’acte vist que tampoc no es presentava cap altra entitat. Tot i sent conscients del pressupost que destina la FAC a aquest acte (400€) i la feina afegida que ens suposaria a d’altres activitats que ja realitzem d’iniciativa pròpia, seguim amb el convenciment i ens posem a treballar. Val a dir que, des del primer moment, vam tenir clar que si l’esdeveniment donava beneficis els cediríem a la FAC, perquè som una entitat sense ànim de lucre i volem col·laborar amb la Federació.

Després de diverses trobades amb col·lectius i persones de referència de la ciutat i amb els nostres plantejaments propis, arribem a les conclusions que cal obrir la Gala a més públic i donar-li un caire més festiu amb servei de bar, on hi hagi la possibilitat de poder menjar i beure, a causa de la llarga durada que acostuma a tenir la Gala. Aquestes dues premisses ens fan començar la recerca d’un altra espai, ja que el Teatre Principal no reuneix les condicions d’aforament ni permet la possibilitat de consumir menjar i beguda (tot i que també hem descobert que no se’n fa un bon ús del mateix i es fan malbé les instal·lacions en darreres edicions).

Malauradament, l’oferta d’espais públics i municipals a la nostra ciutat és ben limitada. Cap espai s’ajusta a les nostres preferències, o bé perquè no ofereix la possibilitat de més aforament o bé perquè les activitats que ja es desenvolupen fan incompatible la conciliació amb un acte com el que es planteja, sense descuidar-nos del gran cost econòmic que ens pot suposar. També vam contemplar algun lloc cèntric i a l’aire lliure (tipus Plaça de la Vila) però el risc per condicions climatològiques i la inversió extraordinària que suposava ens va fer descartar-ho.

És per això i perquè La Daurada Beach Club ens dóna moltes facilitats que comencem a plantejar seriosament la celebració de la Gala allà. Valorem que la infraestructura necessària ja hi és, que l’aforament és de 600 persones i que pot oferir servei de barra de bar així com la possibilitat d’allargar amb festa posterior, sempre amb preus populars (begudes i entrepans). Havíem començat també les gestions per contractar un transport gratuït que durant tot l’acte fes el servei d’aproximació amb el centre, ja que érem conscients d’aquest inconvenient (la ubicació). Volem aclarir que aquest establiment ens transmet que està a la disposició de qualsevol entitat, no només de la nostra i per a qualsevol esdeveniment que s’hi vulgui celebrar allà.

Durant el mes d’octubre ens reunim amb la FAC i Sala 1 per tal de tractar les nostres intencions envers a la ubicació en la qual estàvem treballant i, de forma sorprenent, Sala 1 ens torna a convocar per posar-nos una sèrie de condicionants inesperats que entre d’altres, ens comenta que si no ho fem al Teatre Principal, no vol que ho fem.

La FAC, com que tampoc no es tracta d’un acte “oficial” del Carnaval, no ens pot garantir que es puguin celebrar altres actes paral·lels i fins i tot patir un boicot tal i com ens ha pogut arribar per part d’altres entitats. Tot plegat, comença a ser un detonant que ens emprenya i desanima.

Seguim rebent crítiques totalment negatives i no constructives amb l´únic argument que és un recinte privat (Daurada), cosa que també ens sorprèn, ja que és ben contradictori a l’haver de retransmetre la Gala a bars “privats” com s’acostuma a fer habitualment i com es potencia des dels anteriors organitzadors, donat a que el Teatre es queda petit i no dóna cabuda a tothom… en què quedem?

Així doncs, per les condicions imposades per Sala 1 i la recança que ens ha arribat per part d’algunes entitats i persones, hem decidit aturar-nos i comunicar-vos amb decepció i desengany, que NO organitzarem la Gala de la Màscara d’Or 2019.  Esperem que el que hem patit mereixi una reflexió per part de tots, més enllà dels prejudicis preestablerts i tant vilanovins. També esperem sincerament, que l’organització de la Gala sigui un èxit pels propers i, que la mala jugada i pèrdua de temps així com d’energies que hem patit, serveixin com a millora en un futur, pel Carnaval de la nostra ciutat, sempre!

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres