Eleccions municipals

Primàries al Vendrell?

Un sistema excepcional per a uns moments excepcionals

Josep M. Guitart 06-11-2018 13:27 Lectures 226

Fa ja temps que el nostre país viu en una gran anormalitat. Anormalitat en les institucions, anormalitat en les llibertats més bàsiques, anormalitat en la presó i l’exili dels nostres representants...La cultura, la llengua, les llibertats i els nostres trets d’identitat seculars, es veuen qüestionats contínuament, no ja tan sols des d’un estat que ens és contrari, sinó fins i tot dins mateix del nostre país, mitjançant col·laboradors necessaris decidits a aconseguir la nostra assimilació.

En aquesta situació, l’assemblea Nacional Catalana ha decidit treballar per tal que les properes eleccions municipals del mes de maig, surtin escollits el màxim d’alcaldes i/o alcaldesses sobiranistes. Si bé hi ha molts municipis on això està garantit, n’hi ha molts altres que, per la composició social dels seus habitants, o per la feblesa dels partits que defensen aquestes idees, es fa molt difícil aconseguir una majoria que ho garanteixi. L’ANC ha cregut que una bona eina per aconseguir aquesta fita és el que ha anomenat “PRIMÀRIES CATALUNYA”, això és, que totes les persones d’un municipi que vulguin fer possible un alcalde o alcaldessa sobiranista, s’inscriguin en un cens per votar els candidats que es presentaran o, fins i tot, per ser ells o elles candidats. El nombre d’aquests vots decidiran l’ordre de la llista.

Tots sabem de sobres que al Vendrell, la gran atomització de partits i candidatures fa molt difícil la governabilitat, com ja s’ha vist en la legislatura que s’acaba, i que la idiosincràsia dels seus habitants fa complicada una majoria nacional. Seria ideal una candidatura d’unitat en aquests moments de anormalitat. Lamentablement, sembla que els partits sobiranistes, per les seves mateixes dinàmiques, no estan per aquesta labor, almenys per ara. Això no desanima la secció local de l’ANC que planteja muntar aquestes Primàries a la nostra població, pensant que no es tracta de dividir més encara aquest vot, ni prendre votants convençuts dels partits que no vulguin integrar-s’hi, sinó d’arreplegar tots els votants molestos que estan per la unitat sobiranista i veuen com els partits no es posen d’acord en aquests moments d’anar tots a una. Després, si convé, ja vindran els pactes. No oblidem queden aquests comicis, en cas de no aconseguir majories, surt escollit alcalde el cap de a llista més votada.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No