Política municipal

Manifest Guanyem Sitges

Vivim temps de canvis profunds i l’anhel de canvi per assolir una democràcia real que permeti la recuperació de drets i sobiranies és cada cop més intens a les places i carrers. Multitud  de  moviments  i  iniciatives  ciutadanes  han  denunciat  la  regressió  de  drets socials i democràtics que patim i han evidenciat la incapacitat del sistema per donar resposta a les necessitats de la gent. Ha arribat l’hora de posar les institucions al servei de les  majories i del benestar comú. Hem de començar per allò que coneixem de prop: l’àmbit municipal, la nostra vila.
 
Per això, les persones sotasignades, veïnes i veïns de Sitges, creiem que hem d’obrir espais  d’autoorganització  ciutadana  i  proposem  la  creació  d’una  candidatura  de confluència de l’esquerra, transformadora, municipalista i republicana per a Sitges; un punt  de  trobada  de  diferents  sensibilitats  que  aposta,  decididament,  per  transformar Sitges.
 
Som conscients, però, que només guanyant a les urnes i als carrers podrem transformar. Per això, fem una crida a tots els nostres veïns i veïnes a participar activament en aquest projecte perquè la vida torni a ser al centre de la política. Una vida que sigui plena i digna de ser viscuda.
 
Guanyem  Sitges per  a  que  l’economia  estigui  al  servei  de  les  necessitats  de  les persones, exercint un control social, públic i democràtic d’aquesta. La prioritat ha de ser el foment de l’ocupació digne i el paper actiu del consistori com a creador de llocs de treball. Defensem un model econòmic sostenible que superi el model intensiu actual basat en el monocultiu del turisme.
 
Guanyem Sitges per a defensar la igualtat i la cohesió social a la nostra vila. Apostem per una redistribució de la riquesa que permeti unes condicions de vida dignes a totes les sitgetanes i sitgetans.
 
Guanyem  Sitges perquè  cal  que  els  serveis  bàsics,  com  l’aigua, la  neteja,  les  llars d’infants o l’energia elèctrica, siguin gestionats de manera transparent, pública i social.
 
Guanyem Sitges des de la radicalitat democràtica, entesa com la plena participació i implicació ciutadana en l’acció política. Retornem les institucions als i les sitgetanes per lluitar contra la corrupció i l’especulació, amb completa transparencia institucional.
 
Guanyem  Sitges per  a  defensar  el  medi  ambient  i  el  territori  del  nostre  municipi, garantint la protecció i el respecte del medi que ens envolta i prioritzant-lo per sobre d’interessos econòmics.
 
Guanyem Sitges per garantir una cultura lliure, diversa i popular. Fem-ho de la mà de totes les associacions i entitats de la nostra vila.
 
Guanyem  Sitges perquè  no  ens  facin  fora  els  abusius  preus  de  l’habitatge,  que impossibiliten desenvolupar projectes de vida amb continuïtat i estabilitat a la nostra vila. 
 
Guanyem Sitges per acabar amb la LGTBIfòbia. Apostem per una societat inclusiva, diversa i plural, on tothom visqui lliurement la seva identitat sexual.
 
Guanyem Sitges per eliminar tot tipus de discriminació per raons racials, de condició social, creença i origen
 
Guanyem Sitges per combatre frontalment el patriarcat. Construim una societat lliure de violències masclistes i una vila segura per a totes. Convertim el feminisme en una línia política transversal i prioritària pel nostre municipi.
 
Guanyem Sitges per un municipalisme que defensi el dret a l’autodeterminació per fer front a la repressió del Règim del 78. Construïm Repúbliques plenament democràtiques, sorgides de procesos constituents on es decideixi de manera participativa el sistema polític, econòmic i social .
 
Guanyem Sitges per acabar amb les polítiques austericides que han malmès serveis bàsics com l’educació i la sanitat a la nostra vila i han precaritzat les condicions laborals dels i les treballadores d’aquests i altres sectors
 
Fem una crida a la ciutadania i entitats de Sitges a què se surmin a aquest projecte de creació d’una candidatura plural, transformadora, rupturista i amb vocació de majories.
 
Entre totes, Guanyem Sitges!
 
CUP | Sitges en Comú | MES, Moviment d'Esquerres | Independents

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!