Política municipal

Manifest Guanyem Sitges

Guanyem Sitges 10-12-2018 10:53 Lectures 1486

Vivim temps de canvis profunds i l’anhel de canvi per assolir una democràcia real que permeti la recuperació de drets i sobiranies és cada cop més intens a les places i carrers. Multitud  de  moviments  i  iniciatives  ciutadanes  han  denunciat  la  regressió  de  drets socials i democràtics que patim i han evidenciat la incapacitat del sistema per donar resposta a les necessitats de la gent. Ha arribat l’hora de posar les institucions al servei de les  majories i del benestar comú. Hem de començar per allò que coneixem de prop: l’àmbit municipal, la nostra vila.
 
Per això, les persones sotasignades, veïnes i veïns de Sitges, creiem que hem d’obrir espais  d’autoorganització  ciutadana  i  proposem  la  creació  d’una  candidatura  de confluència de l’esquerra, transformadora, municipalista i republicana per a Sitges; un punt  de  trobada  de  diferents  sensibilitats  que  aposta,  decididament,  per  transformar Sitges.
 
Som conscients, però, que només guanyant a les urnes i als carrers podrem transformar. Per això, fem una crida a tots els nostres veïns i veïnes a participar activament en aquest projecte perquè la vida torni a ser al centre de la política. Una vida que sigui plena i digna de ser viscuda.
 
Guanyem  Sitges per  a  que  l’economia  estigui  al  servei  de  les  necessitats  de  les persones, exercint un control social, públic i democràtic d’aquesta. La prioritat ha de ser el foment de l’ocupació digne i el paper actiu del consistori com a creador de llocs de treball. Defensem un model econòmic sostenible que superi el model intensiu actual basat en el monocultiu del turisme.
 
Guanyem Sitges per a defensar la igualtat i la cohesió social a la nostra vila. Apostem per una redistribució de la riquesa que permeti unes condicions de vida dignes a totes les sitgetanes i sitgetans.
 
Guanyem  Sitges perquè  cal  que  els  serveis  bàsics,  com  l’aigua, la  neteja,  les  llars d’infants o l’energia elèctrica, siguin gestionats de manera transparent, pública i social.
 
Guanyem Sitges des de la radicalitat democràtica, entesa com la plena participació i implicació ciutadana en l’acció política. Retornem les institucions als i les sitgetanes per lluitar contra la corrupció i l’especulació, amb completa transparencia institucional.
 
Guanyem  Sitges per  a  defensar  el  medi  ambient  i  el  territori  del  nostre  municipi, garantint la protecció i el respecte del medi que ens envolta i prioritzant-lo per sobre d’interessos econòmics.
 
Guanyem Sitges per garantir una cultura lliure, diversa i popular. Fem-ho de la mà de totes les associacions i entitats de la nostra vila.
 
Guanyem  Sitges perquè  no  ens  facin  fora  els  abusius  preus  de  l’habitatge,  que impossibiliten desenvolupar projectes de vida amb continuïtat i estabilitat a la nostra vila. 
 
Guanyem Sitges per acabar amb la LGTBIfòbia. Apostem per una societat inclusiva, diversa i plural, on tothom visqui lliurement la seva identitat sexual.
 
Guanyem Sitges per eliminar tot tipus de discriminació per raons racials, de condició social, creença i origen
 
Guanyem Sitges per combatre frontalment el patriarcat. Construim una societat lliure de violències masclistes i una vila segura per a totes. Convertim el feminisme en una línia política transversal i prioritària pel nostre municipi.
 
Guanyem Sitges per un municipalisme que defensi el dret a l’autodeterminació per fer front a la repressió del Règim del 78. Construïm Repúbliques plenament democràtiques, sorgides de procesos constituents on es decideixi de manera participativa el sistema polític, econòmic i social .
 
Guanyem Sitges per acabar amb les polítiques austericides que han malmès serveis bàsics com l’educació i la sanitat a la nostra vila i han precaritzat les condicions laborals dels i les treballadores d’aquests i altres sectors
 
Fem una crida a la ciutadania i entitats de Sitges a què se surmin a aquest projecte de creació d’una candidatura plural, transformadora, rupturista i amb vocació de majories.
 
Entre totes, Guanyem Sitges!
 
CUP | Sitges en Comú | MES, Moviment d'Esquerres | Independents
Guanyem Sitges

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No