Pressupost municipal

Sitges GI valora el pressupost municipal per al 2019

David Martínez Lluis. Eix

David Martínez Lluis. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El pressupost municipal per al 2019 de 51,5 milions d'euros es va aprovar al darrer ple municipal amb el vot a favor de Sitges GI.

David Martínez, president i candidat a l'alcaldia del partit municipalista, ha manifestat que es tracta d'un pressupost favorable pel futur de la vila i dels sitgetans i sitgetanes, on es veuen millores considerables en diferents partides, però que serà important fer-ne un seguiment del mateix.

Un dels aspectes que ha volgut destacar és l'aprovació de la baixada de l'IBI. Una reducció important dels impostos directes que segons Martínez, es pot millorar en els propers anys.

Des de Sitges Gi també s'ha valorat el Capítol d'inversions que ha passat de 46,4 milons d'euros a 50 milions, Una xifra que el grup municipal considera que s'ha de lluitar per que sigui superior de cara al futur.

El nou contracte de la neteja viària i recollida de residus que té un augment de 2 milions d'euros, és una de les despeses més importants i urgents que té actualment el muncipi i que des de Sitges Gi esperen que es comenci a notar la millora als carrers de la vila.

També han remarcat algunes de les inversions en instal·lacions com el Camp de Rugby amb 3'5 milions d'euros, l'Escola Agnès amb 850 mil euros, l’aportació anual al Pla de Viabilitat de la Piscina Municipal, la rehabilitació del Palau Maricel i les millores al Pavelló de Pins Vens entre d'altres.

L'ampliació de partides pels plans d'ocupació locals, seguretat, millores de les escoles bressol, la valoració dels llocs de treball i la creació de l'Oficina Local de l'Habitatge, són altres dels aspectes a destacar del pressupost.

Segons la Regidora de Sitges Gi, Vinyet Lluis, 'aquestes millores en el pressupost han estat possibles per haver fet una gestió des de la legislatura 2011 a 2015 on Sitges GI va formar part del Govern Municipal, i volem recordar la dificil situació econòmica trobada, deixada per l'anterior equip de Govern PSC-ICV i que va fer que la gestió fos molt complicada.'

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local