Comunicat de la policia

L’alcalde Martí Carnicer, i el seu projecte d’amortitzar la Policia Local

Comunicat de la policia local del Vendrell per denunciar el 'menyspreu' que creuen que reben per part del govern local

SPL CME 18-12-2018 18:14 Lectures 3121

Aquestes dues últimes legislatures, a la Policia Local del Vendrell no s’ha implementat per funcionaris de carrera cap baixa o jubilació, podent-ho fer per temes legals pressupostaris o de intervenció, apostant per fer contractacions de policies amb borsa de treball i comissió de serveis per tenir una plantilla més precària i menys reivindicativa.

Aquests policies, els que estan en situació d’interinatge i fins ara els de comissió de serveis, no cobren les retribucions vigents en el pacte, i paritàries posteriors entre treballadors i Ajuntament. Uns han litigat en la via Contenciós administrativa, d’altres els interins per la seva situació de precarietat de moment encara no, si que des de la Junta de Personal s’han denunciat aquests fets al Síndic de Greuges, sense rebre aquest el retorn a dia d’avui de la documentació demanada a l’Ajuntament. Val a dir que, tampoc han cobrat les vacances no gaudides una part important dels policies interins que treballen durant el període estival durant aquests últims anys, i que tampoc poden gaudir de manera ordinària per la naturalesa del seu contracte. Fets aquests tots denunciats, tan en premsa com al mateix Plenari Municipal en torn de precs i preguntes.

A tall d’aquest menyspreu, la contractació de vigilància privada pel control del “Top Manta”, al Passeig de Comarruga. Fet insòlit al llarg de tota la geografia catalana.

Això a portat a que hi hagi una fugida de funcionaris a altres administracions, a tall d’exemple il·lustratiu, el mateix cap de la prefectura, esta opositant a diversos municipis de la geografia Catalana.

Tots aquests són uns fets inacceptables en una Vila capital de comarca, cap de Partit Judicial, que no són gratuïts sinó se segueixen un guió, per abaratir el costos dels serveis públics.

A tall d’exemple, avui en dia s’està elaborant una RLT,(valoració de llocs de treball), evidentment l’empresa suposadament objectiva i independent, però que cobra de l’Ajuntament tenint una relació prèvia a l’Eina, ha valorat el fet de que la policia ha de portar arma exactament igual que la custodia que fa un auxiliar administratiu de la caixa de recaptació en una finestreta de atenció al públic.
Quan posem el nom del Sr.Marti, no es un acte gratuït, sinó que els regidors competents en aquestes matèries, com tothom pot veure al Ple Municipal i en el funcionament del dia a dia fan un cec seguidisme, sense prendre decisions de primera mà en cap tema.

Hi havia pressupostat una quantia per contractar part dels agents en borsa de treball que van fer baixa després del període estival, contractació que tot i estar pressupostada no s’ha portat a terme, fent que no es puguin mantindré el nombre de policies operatius al carrer, així com mínim de patrulles establertes per garantir tant la seguretat pública així com dels mateixos policies.

SPL CME,
Sindicat professional majoritari a la Policia Local del Vendrell

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No