Eleccions municipals

Aclariments respecte els Comuns

Qui és qui al món dels Comuns?

Sitges en Comú 20-12-2018 17:37 Lectures 564

Donades les diferents informacions que han sorgit als darrers dies, des de Sitges en Comú volem fer els següents aclariments per evitar confusions. Ja que moltes d'aquestes informacions freguen gairebé el surrealisme, preferim prendre’ns tot això d’una manera distesa, malgrat la gravetat de l’assumpte. Per aquest motiu, oferim informació del que, ara com ara, està passant:

Qui és qui, avui, al món dels Comuns a Sitges?

- Catalunya en Comú: organització catalana en què participa gent d’ICV, gent d’agrupacions/partits de Comuns, gent de Podem, gent de candidatures municipalistes vàries o persones sense adscripció prèvia. No es tracta de cap partit/candidatura local.

- Comú de Sitges: assemblea local de les persones inscrites a Catalunya en Comú a Sitges. Constituït el 30 de novembre i actualment revocada la seva constitució per indicació de Catalunya en Comú, per diverses irregularitats produïdes abans, durant i després de l’assemblea del 14 de desembre, per part d’ICV Sitges. No es tracta de cap partit/candidatura local.

- Grup Motor del Comú de Sitges: grup encarregat de posar en marxa l’organització de Catalunya en Comú a Sitges, aprovat en assemblea el 30 de novembre, format per 4 persones de Sitges en Comú i 4 persones d’ICV Sitges. Actualment en standby per les mateixes raons que el Comú de Sitges.

- ICV Sitges: partit que representa una de les parts de Catalunya en Comú a Sitges. Forma la meitat del Grup Motor del Comú de Sitges.

- Sitges en Comú: partit que representa una de les parts de Catalunya en Comú a Sitges. Forma la meitat del Grup Motor del Comú de Sitges

I per a les eleccions?
- Sitges en Comú va decidir fa temps apostar per una confluència amb altres partits locals amb què comparteix lluites i estratègies i, especialment, moltes ganes de transformar la nostra vila. Amb el coneixement i aprovació de Catalunya en Comú.
- ICV Sitges no ha decidit encara que farà. Se li ha convidat reiteradament i des de sempre participar en la confluència, sense èxit.

Com ICV Sitges sap, totes les qüestions referents a les irregularitats produïdes s’estan tractant internament entre les dues organitzacions locals i Catalunya en Comú, la qual ha demanat a ICV Sitges diverses coses, de les quals, de moment, només ha complert la de deixar d’utilitzar el seu logo a xarxes socials. Desconeixem quins seran els resultats del procés intern que està en marxa ni els acords als quals podrem arribar entre les tres organitzacions; desitgem, en tot cas, que els possibles acords vagin encaminats cap a aquells punts que ja es van establir abans de la constitució del Comú Local i que reflectien la possibilitat de que els Comuns, a Sitges, podrien participar en dues candidatures sense que cap de les dues pogués auto proclamar-se la totalitat de la representació de Catalunya en Comú al municipi. Entre tant, la gent que formem part de Sitges en Comú defensem, com sempre hem fet, l’ideari de Catalunya en Comú, i ens acollim al Decàleg Municipalista de Catalunya en Comú en la seva totalitat. Seguim dedicant bona part dels nostres esforços al projecte de Catalunya en Comú, treballem per enfortir-lo (participant també dins dels seus òrgans) i, en conseqüència, demanem que totes les formacions polítiques de la seva òrbita respectin també, en la seva pluralitat i diversitat, tant l’organització com els acords a què s’arriba amb aquesta.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans