Protestes pel 21-d

Detenció d'un noi vilafranquí durant les protestes d'avui a Barcelona

Avui ha tornat a ser un dia trist per la història d’aquest país per culpa un altre cop del Conseller Miquel Buch, de qui des d’aquí exigim la seva dimissió immediata

Coordinadora antirepressiva del Penedès 21-12-2018 20:24 Lectures 5770
Pla mitjà de dos agents amb un detingut al carrer Nou de la Rambla, on ha acabat la càrrega de Drassanes. ACN

Pla mitjà de dos agents amb un detingut al carrer Nou de la Rambla, on ha acabat la càrrega de Drassanes. ACN

Avui 21 de desembre ens trobem de nou a la plaça de la Vila convocades en resposta a una detenció d’un company de Vilafranca en el marc d’una protesta, ni més ni menys que tan sols deu dies després de la detenció de l’Adrià. Una protesta en rebuig a la presència sarcàstica del Consell de Ministres de l’Estat Espanyol a Barcelona, just un any després de l’aplicació de l’humiliant article 155 de la constitució i la consegüent imposició d’unes eleccions autonòmiques fraudulents, una provocació en tota regla del govern espanyol, tractant el Principat de Catalunya com a una colònia.

Avui el poble català ha sortit al carrer en rebuig a un govern hereu de la dictadura franquista, que ha demostrat saber materialitzar amb professionalitat i minuciositat les més tristes passions polítiques en el càstig i la repressió sistemàtica, gairebé sàdica, dels pobles i la classe treballadora de l’Estat; acarnissant-se a consciència amb Catalunya. Una protesta en rebuig a un govern que també, i no ens cansarem de recordar, fa del racisme una política d’estat i empara, i blanqueja el feixisme. Un govern que desvia la mirada davant les vexacions masclistes, les amenaces racistes i les agressions feixistes, alhora que criminalitza com a terroristes aquelles persones que lluiten per combatre-ho.

Però aquest govern que avui ha visitat la colònia ha comptat amb la complicitat total del govern “efectiu” de Junts per Catalunya i Esquerra, que ahir es van reunir a quatre bandes, i avui, a través del més infame i còmplice dels Consellers, el senyor Miquel Buch, ha enviat els Mossos d’Esquadra a utilitzar la violència per criminalitzar a qui protesta i lluita. Avui hem vist com aquest cos policial ha utilitzat projectils de FOAM, cops de porra al cap i han colpejat indiscriminadament a persones a terra sense poder-se moure. Avui ha tornat a ser un dia trist per la història d’aquest país per culpa un altre cop del Conseller Miquel Buch, de qui des d’aquí exigim la seva dimissió immediata. 

Així doncs, tornem a omplir aquesta plaça i els carrers de Vilafranca amb un missatge carregat de solidaritat i de contundència: SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

Al company de Vilafranca i a les altres 11 persones detingudes durant les protestes d’avui tota la nostra solidaritat, tot l’escalf per a totes aquelles colpejades i ferides, una d’elles també de Vilafranca, durant les protestes que portem a l’esquena, per a totes aquelles exiliades i empresonades. Avui tornem a demostrar que els carrers seran sempre nostres, i que nosaltres seguirem sent ingovernables. Des d’aquí, tota la nostra solidaritat amb les persones detingudes.

LLIBERTAT DETINGUDES!
TOMBEM EL RÈGIM!

COORDINADORA ANTIRREPRESSIVA DEL PENEDÈS
Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2018
 

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No