Peatges

La JNC reclama una solució envers el peatge de Vallcarca

JNC Vilanova 16-01-2019 10:05 Lectures 652
La JNC del Garraf al Consell Nacional. Eix

La JNC del Garraf al Consell Nacional. Eix

La Joventut Nacionalista de Catalunya de la comarca del Garraf va presentar, el passat dissabte 12 de gener, una moció d’urgència al Consell Nacional de la organització, celebrat a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra, per denunciar l’augment abusiu del preu dels peatges de la C-32 al territori.

En referència al text de la moció; hi denuncien que la barrera de Vallcarca és la tercera més cara de tot el país, pel darrere del Túnel del Cadí i els túnels de Vallvidrera. Això sí, hi puntualitzen una diferència, i és que els altres tenen bonificacions pels residents al territori i els del Garraf no. Altrament, expliquen també que el preu per quilòmetre d’aquesta via se situa en els 0,58€, molt per sobre de la mitjana de Catalunya que es troba entre el 0,1-0,2€.

D’altra banda, i basant-se en un informe fet pel Consell Comarcal del Garraf, exposen el greuge econòmic que suposa per la comarca aquest peatge. Els joves expliquen que aquesta problemàtica frena el creixement econòmic i perjudica a les empreses de la zona, així com la seva contractació. Tanmateix, expressen que és un obstacle per atraure estudiants que vulguin fer la seva formació a la universitat de la capital, com també els graus mitjans i superior que ofereix la resta de la comarca.

I finalment, acorden reclamar una rebaixa del preu actual de la barrera, bonificacions pels residents al Garraf i al Baix Penedès, i exigeixen ‘’accelerar la transició a la implementació de la vinyeta com a pas previ al pagament per quilòmetre’’. La moció va aprovar-se per pràctica unanimitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No