Via pública

Hem proposat que es millori l’accessibilitat a la zona del Centre Cívic l’Estació

Xarxa Vendrellenca 31-01-2019 17:11 Lectures 696
Accés al Centre Cívic l’Estació. Eix

Accés al Centre Cívic l’Estació. Eix

Des de la Xarxa Vendrellenca, hem presentat a les regidories d’urbanisme i via  publica  unes  propostes  per  millorar  l’entorn  del  Centre  Cívic  l’Estació, per tal de fer segur i accessible el pas de persones per davant de l’edifici a la  vegada  que  millorem  l’accés  al  mateix.  També  hem  proposat  una modificació  dels  semàfors  de  la  zona  que  millorarà  els  problemes  que  es generen, quan la gent fa creuaments en vermell a la zona.

Des  de  la  nostra  taula  de  treball,  i  després  d’analitzar  la  situació  de l’accessibilitat a l’edifici  del Centre Cívic l’Estació;  el pas de gent per aquest punt  i  els  problemes  d’acumulació  de  gent  que  es  dona  a  la  sortida  de l’estació  de  Rodalies  que  fa  que  molta  gent  acabi  creuant  en vermell.  Hem presentat una sèrie de propostes que creiem que podem millorar la zona.

Pel que fa a l’actual escala d’accés al Centre Cívic  l’Estació,  aquest element es  un requadre de 2 metres 10 centímetres aproximadament, que envaeix tota  la  vorera, sent  un  obstacle  per  la  gent  que  vol  passar  sense  entrar  a l’edifici.  Per  convertir-lo  en  un  element  integrat  a  la  zona  que deixi  de  ser un obstacle hem proposat.

1.  Retallar l’escala actual a un metre 1 metre 30 centímetres i ficar a l’extrem esquerra rampa per donar accés a persones amb mobilitat reduïda i  gent amb cotxets de bebè i per la banda dreta mantenir l’escala.

2.  Contant  amb  l’espai  de  la  vorera  pintada  a  la  calçada  i  la  part  de reducció  de  l’escala  actual, possibilitaria  la  construcció  d’una  vorera suficientment ample per garantir el pas de la gent davant l’edifici.

Pel  que  fa  al  sistema  semafòric  de  tota  la  zona,  tenint  en  compte  que  tots els semàfors de la zona son de polsador,  hem detectat que hi ha problemes en  diversos  punts,    per  que  la  gent  fa  creuaments  amb  vermell,  degut  al temps  d’espera  que  tenen  per  el  canvi  a  verd.   El  punt  mes  problemàtic  el trobem  a la zona que pas capa l’estació, per que  d’una banda a la illa que hi  ha  entre  la  Rambla  i  la  vorera  d’entrada  de  l’estació,  el  semàfor  no  te polsador  i  no  pots  polsar  per  demanar  que  canviï,  fet  que  no  et  deixa  clar quan  canviarà;      d’altra  banda  l’  altra  problema,   es  que  una  vegada  s’ha picat per que canviï,  la gent s’ha d’esperar un temps i ens trobem que quan arriba  un  tren  hi  ha  grans  aglomeracions  de  gent  a  la  zona  esperant  que canviïn, fet que porta a que molta gent creui en vermell.

Per  aquest  motiu  i  per  tal  d’arreglar  aquest  problema  de  l’espera  sense saber quan canviarà, hem proposat que els es fiquin semàfors que  indiquin a traves d’un comptador de temps, de quan faran el canvi tal i com hi ha en moltes ciutats. 

Aquesta proposta l’hem fet arribar via instancia a l’Ajuntament de Vendrell i esperem que es tiri en davant per la millora de la seguretat i accessibilitat a la zona durant aquest any 2019.  

Proposta accés al Centre Cívic l’Estació

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament