Conflicte Laboral

La CUP de Sant Sadurní acusa el govern de passivitat davant el nou ERO a Codorniu

La CUP reclama un paper proactiu de l’Ajuntament davant d’un ERO que pot afectar gairebé al 25% de la plantilla del grup Codorniu

CUP Sant Sadurní 14-03-2019 10:43 Lectures 3177

Davant de l’anunci del grup Codorniu que presentarà un ERO que afectarà a 79 treballadors i treballadores, la CUP de Sant Sadurní denuncia la deixadesa de l’equip de govern d’ERC i PdCAT que no ha fet res perquè es convoqui la mesa de negociació del sector del cava en la que havien de participar-hi tots els actors implicats.

La declaració institucional de l’Ajuntament de Sant Sadurní en defensa del sector del cava que va ser aprovada al ple municipal de juny de 2017 davant del primer ERO que va plantejar l’empresa Codorniu, va ser aprovada per tots els partits excepte per la mateixa CUP que va considerar en aquell moment que s’assumia com a mal menor la pèrdua de 25 llocs de treball i preveia la possibilitat d’un nou ERO, tal i com lamentablement ha acabat passant. No obstant, aquella declaració comprometia l’ajuntament a participar en aquesta taula de negociació que no ha estat mai convocada.

De la mateixa manera, en una moció aprovada per unanimitat al ple municipal de novembre de 2017, l’Ajuntament tornava a reafirmar el compromís polític per a aquesta taula de negociació i, en aquesta ocasió, assumia el compromís explícit d’impulsar-la, cosa que evidentment no ha succeït.

Aquesta taula, havia de reunir als diferents representants del sector (empresaris, treballadors i pagesos) així com les diferents administracions i va ser pensada per fer front als nous reptes del sector després de la venta dels principals grups elaboradors.

No obstant, la passivitat de l’equip de govern a fet que a hores d’ara encara no s’hagi convocat cap reunió, fet especialment greu tenint en compte que és el segon ERO que presenta aquesta empresa, tot i que el primer va ser finalment acordat amb els sindicats majoritaris.

La CUP reclama un paper proactiu de l’Ajuntament davant d’un ERO que pot afectar gairebé al 25% de la plantilla del grup Codorniu (segons dades facilitades a la premsa pels mateixos sindicats) i reclama que el govern municipal que insti a la conselleria de treball a posar en primer terme els interessos dels treballadors i les treballadores fent tot el possible per evitar la tramitació d’aquest ERO. Així mateix, la CUP de Sant Sadurní anima als treballadors i les treballadores a emprendre les mobilitzacions necessàries per tal de defensar els seus llocs de treball.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament