Peatges

Volem solucions per a la mobilitat al Baix Penedès

Xarxa Vendrellenca 17-03-2019 23:28 Lectures 1060

Des de la Xarxa Vendrellenca respecte a la resposta negativa del Conseller de Territori Calvet, a la plataforma Penedès Marítim per que  siguin gratuïts els peatges de la C32, volem fer les següents declaracions.

La Xarxa Vendrellenca ja coneixia des de feia dies, la posició de la Conselleria de Territori, per que dintre del marc de treball de la nostra
organització, i davant les pujades dels peatges del gener, van fer arribar el passat 7 de Gener l’expedient numero 003000136GE a la  Conselleria de Territori i Sostenibilitat, on demanàvem la gratuïtat del tram Sitges-Vendrell i la implantació de la Vinyeta a tota Catalunya pels peatges. Com a resposta vam rebre:

Com poden veure, els usuaris i especialment els residents d’aquestes comarques es veuen especialment afavorits aplicant un peatge  clarament reduït respecte el peatge general que esmenteu sense considerar  aquest marc de descomptes en el Recorregut troncal “El Vendrell-Barcelona"El cost de l’aplicació d’aquestes mesures és un esforç que des del Govern s’està assumint anualment per estimar que és un benefici per als seus usuaris i el propi territori, descartant de forma responsable la gratuïtat d’aquesta via, total o per trams, avui per avui, per ser  inviable econòmicament, i només es podria lògicament acordar d’una forma global per evitar greuges històrics i territorials, i sempre que es disposés del finançament necessari,  sense perjudici del previ anàlisi  d’oportunitat i decost-benefici en el context econòmic i de finançament actual.

Arribat a aquest punt, sens dubte, el  projecte de vinyeta catalana que des del Govern s’està exposant en el si del Grup de Treball, constituït a instàncies del  Parlament de Catalunya, és al Garraf i al Baix Penedès uns dels indrets on té un major impacte positiu. En aquest sentit, permetrà optimitzar el corredor de la costa el que suposa un impacte socioeconòmic molt positiu per aquest àmbit en termes  d’estalvis de temps, reducció de costos operatius i ambientals (per menor recorregut) així com una menor accidentalitat.

És per aquest motiu, que tot i que no és una sorpresa la resposta que s’ha fet pública recentment al respecte, pels representants de la  plataforma Penedès Marítim i encara que com ja hem dit, no estem d’acord amb les demandes traslladades per aquesta plataforma a la  Conselleria. Volem deixar palès a través d’aquest comunicat el rebuig frontal, a la resposta del Conseller de Territori i sostenibilitat de la  Generalitat el senyor Calvet, per que s’han de trobar solucions reals als problemes de mobilitat de la comarca del Baix Penedès, donat que aquest és un greuge important per a tota la ciutadania que hi viu en ella. Des de la nostra taula de treball, tenim previst seguir treballant  amb altres entitats del territori i d’altres organitzacions que es vulguin sumar, per construir un espai de treball, per arreglar els greus problemes de mobilitat que portem patint des de fa anys a tota la comarca del Baix Penedès en tots els àmbits de la mobilitat.

Descomptes en el Recorregut troncal “El Vendrell-Barcelona

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No