Ple municipal

El Ple tomba els pressupostos electoralistes del govern

El consistori tomba la venda d’uns terrenys per la opacitat del govern

Som VNG 20-03-2019 15:00 Lectures 786

El Ple de març, tot i que s’havia convocat amb un ordre del dia més extens que en les darreres reunions, ha estat marcat pel debat i votació del projecte de pressupostos de 2019. Aquests pressupostos estaven determinats per la venda d’uns terrenys municipals que aportaven un increment d’ingressos, amb els quals se sostenien una sèrie d’inversions.

Així doncs, la seva aprovació o no venia determinada, prèviament, per l’aprovació del dictamen sobre aquests terrenys. En aquest punt, el portaveu de Som VNG, Enver Aznar va lamentar que els documents de la licitació es fessin arribar a la oposició en una reunió que s’havia realitzat justament mitja hora abans del Ple, denunciant així la opacitat amb la que ha actuat el govern en una qüestió que marcava l’aprovació o no dels pressupostos. Així mateix, també va afirmar que el vot contrari en aquest punt es devia també a que la liquiditat que s’obtindria amb aquesta venda haurien de destinar-se a habitatge, i que precisament en el pressupost els recursos per adquirir habitatges o les ajudes al lloguer es retallaven respecte al pressupost de 2018.

Pel que fa estrictament als pressupostos, el govern va haver de retirar-los en no aprovar-se la venda dels terrenys abans esmentats. En la seva intervenció, el portaveu de Som VNG va ser molt crític amb l’actitud del govern, que va assenyalar a la oposició com a responsable d’haver tirat per terra el treball de preparació dels pressupostos i els dos equipaments, que eren tema estrella de la proposta: l’espai jove i la comissaria. Així doncs, va afirmar que tant treball hi ha en un sí com en un no a uns pressupostos, recordant que la feina de la oposició és analitzar els números que proposa el govern, fer propostes, i definir el seu posicionament en base a aquesta feina.

Per a Som VNG més que un pressupost és un exercici electoralista, amb l’objectiu de culpar a l’oposició de bloquejar dos projectes, dels quals no es disposa d’informació suficient, presentats a pocs mesos de les eleccions municipals. Un exercici electoralista, per una altra banda, que perjudica la ciutat. Tot i això, Som VNG celebra que es mantinguin partides de 2018 com les d’adquisició d’habitatges, les ajudes al lloguer per a joves i d’urgència social, les ajudes a la rehabilitació de pisos, o les ajudes a la pobresa energètica. La ciutat disposa, gràcies a la retirada dels pressupostos de 2019, més recursos per fer front a les necessitats de la ciutadania.

Finalment, en l’apartat de mocions, Som VNG celebra l’aprovació de la proposta presentada per la Plataforma Camins Escolars per una mobilitat sostenible. En aquesta moció es proposava, en primer lloc, canviar el “paradigma de la mobilitat consistent en establir una jerarquia de les prioritats en els carrers de la ciutat, en què es prioritzin, en primer lloc, les persones, seguit dels mitjans de transport més sostenibles”. A més, també es plantejava l’elaboració d’un nou Pla de Mobilitat Sostenible per al 2020, que és quan tocaria fer-ho. Aquest nou pla ha de basar-se, segons els acords en el nou paradigma. De la mateixa manera, també es va aprovar “l’estudi i, si escau, execució d'una via verda que uneixi el càmping Vilanova Park amb la ciutat a través del barri de la Collada, enllaçant els seus equipaments públics (Margalló, Centre Cívic de la Collada, Mallafré, Ítaca i Cossetània)”. També es va aprovar elaborar un Pla d'Actuacions per a la Mobilitat Sostenible i dotar-lo de pressupost per implementar la nova jerarquia de la mobilitat a tots els carrers de la ciutat en un període de 10 anys, així com també d’altres mesures que anaven en aquest sentit. Per a Som VNG és necessari aplicar mesures d’aquest tipus per fer front al canvi climàtic, una realitat que ja forma part del present, i sobre la que cal actuar amb mesures valentes, als municipis, que redueixin el consum de combustibles fòssils, i a nivell global fent que paguin els més rics les mesures necessàries.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No