Viticultura

Innovar amb qualitat o ser engolits

Jordi Cuyàs i Soler 29-03-2019 11:40 Lectures 1320
Imatge d'arxiu de la verema, vinyes. Eix

Imatge d'arxiu de la verema, vinyes. Eix

La Jornada sobre Innovació al món rural celebrada al Penedès no es podia fer en un moment més oportú, quan es van fent sentir amb cruesa a les nostres comarques les conseqüències d’una política de preus que ha acabat com el rosari de l’aurora, de moment per una part dels treballadors de les caves, i veurem com va amb els viticultors. I en un moment en que la patronal Foment del Treball té la brillant idea de que els problemes dels sectors rurals es solucionaran abaixant els impostos (se suposa que pels inversors que hi vulguin fer negoci).

En front d’aquesta política de benefici a curt termini i a qualsevol preu per part de grans empreses, a la Jornada que es va fer a Vilafranca amb projectes innovadors de tot Catalunya organitzada pel seu Ajuntament i la Diputació de Barcelona, es va posar de relleu la importància de la innovació, trencant el clixé de la ruralitat ancorada en el passat i mostrant un món rural en el conjunt de Catalunya que aposta decididament per la innovació, que en el cas del Penedès es centra en obtenir productes, especialment de la vinya, el més respectuosos possible amb el medi ambient i amb la salut dels consumidors.

A la Jornada es va constatar que tant la producció agroalimentària com la forestal han de tenir aquests paràmetres, en els que la producció d’energia renovable n’és també un de cabdal. Va ser una Jornada que convida a mirar el futur amb optimisme i en el que la direcció l’han de portar la gent del territori implicada amb la terra, i si hi ha inversors, que acompanyin; però la direcció des del territori, com fan les grans D.O. del món.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No