Viticultura

Innovar amb qualitat o ser engolits

Imatge d'arxiu de la verema, vinyes. Eix

Imatge d'arxiu de la verema, vinyes. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Jornada sobre Innovació al món rural celebrada al Penedès no es podia fer en un moment més oportú, quan es van fent sentir amb cruesa a les nostres comarques les conseqüències d’una política de preus que ha acabat com el rosari de l’aurora, de moment per una part dels treballadors de les caves, i veurem com va amb els viticultors. I en un moment en que la patronal Foment del Treball té la brillant idea de que els problemes dels sectors rurals es solucionaran abaixant els impostos (se suposa que pels inversors que hi vulguin fer negoci).

En front d’aquesta política de benefici a curt termini i a qualsevol preu per part de grans empreses, a la Jornada que es va fer a Vilafranca amb projectes innovadors de tot Catalunya organitzada pel seu Ajuntament i la Diputació de Barcelona, es va posar de relleu la importància de la innovació, trencant el clixé de la ruralitat ancorada en el passat i mostrant un món rural en el conjunt de Catalunya que aposta decididament per la innovació, que en el cas del Penedès es centra en obtenir productes, especialment de la vinya, el més respectuosos possible amb el medi ambient i amb la salut dels consumidors.

A la Jornada es va constatar que tant la producció agroalimentària com la forestal han de tenir aquests paràmetres, en els que la producció d’energia renovable n’és també un de cabdal. Va ser una Jornada que convida a mirar el futur amb optimisme i en el que la direcció l’han de portar la gent del territori implicada amb la terra, i si hi ha inversors, que acompanyin; però la direcció des del territori, com fan les grans D.O. del món.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local