Via pública

Comunicat de l'Agrupació de veïns de Santa Maria de Cubelles

Agrupació de veïns de Santa Maria de Cubelles 09-04-2019 21:15 Lectures 1658

Després de la denúncia pública feta pels veïns de Santa Maria contra l’Ajuntament de Cubelles per la destrucció unilateral del Parc Viari Infantil del barri, l’Associació de Veïns de Cubelles no ha aconseguit encara l’accés a l’expedient del Procés Participatiu Pressupost 2017  en que s’empara el Govern municipal per desatendre les peticions veïnals.

Des de l’Associació de Veïns volem denunciar que des del gener de 2018 -encara no culminat el procés participatiu- es va demanar l’accés a l’expedient respecte a l’estat del Parc de Santa Maria atenent els precedents d’aldarulls, conflictes, consum i tràfic de drogues i alcohol,
agressions etc...

Per això, manifesten:

-  Que l’Alcaldessa Rosa Fonoll no va dir la veritat al darrer Ple Municipal quan diversos grups municipals ens van interessar per les deficiències del Procés Participatiu ja que l’Associació no té hores d’ara l’expedient a les seves mans.

-  Que tant l’Alcaldessa Rosa Fonoll com el regidor Josep Maria Hugué -que no és regidorde Participació Ciutadana- s’han reunit amb representants de la nostra entitat sense donar accés a l’expedient sol·licitat. Textualment, la resposta fou “quan la tinguem ja us la donarem”.

-  Que l’Associació de Veïns ha demanat l’aturada de les obres de destrucció del Parc Viari infantil perquè davant les irregularitat  no  aclarides del procés Participatiu s’han vulnerat les pròpies normes del procés i els acords presos pel propi Ajuntament.

-  Que l’Associació de Veïns s’ha adreçat al Síndic de Greuges de Catalunya per denunciar els abusos i les irregularitats del procés participatiu en una demanda admesa a tràmit vistos els antecedents de l’Ajuntament de Cubelles en aquest tema.

-  Que l’Associació de Veïns ha sol·licitat l’expedient del qual  disposi la Diputació  de Barcelona i l’empresa Ceres S.L qui segons l’Ajuntament són els responsables del procés denunciat des del 2018 i també durant aquest 2019.

-  Que l’Associació de Veïns posa a disposició de totes les persones interessades el seu correu electrònic veinsdesantamaria@gmail.com  per informar sobre aquest procés i del treball realitzat davant els responsables municipals. 

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No