Concert homenatge

Pete Seeger ens diu: "Si el món te futur..."

Grup d’amics de Pete Seeger 14-05-2019 12:16 Lectures 736
Recordant Pete Seeger. Eix

Recordant Pete Seeger. Eix

"... no serà degut a una gran organització sinó milions i milions de petites comunitats que interactuen. La participació és el que salvarà la raça humana."

Amb aquestes paraules volem fer públic el que aquest any podem anomenar "any Pete Seeger", ja que el passat 3 de maig hauria fet 100 anys i en fa cinc de la seva mort.

Pete Seeger és un referent en la música de Bob Dylan, Joan Baez, Bruce Springsteen i molts d'altres, se’l coneix com el pare del folk. Qui no ha cantat mai Guantanamera o Vull ser lliure o Tots junts vencerem? i moltes altres cançons de l’imaginari col·lectiu?

En Pete havia assessorat als organitzadors del nostre festival FIMPT, sobre cantants que després van venir. Ell no havia arribat a venir mai a Vilanova, però sí que havia actuat varies vegades a Catalunya i Espanya, de la mà del seu amic Raimon.

A Catalunya podem dir que va crear escola, sobretot en el moviment folk que va haver-hi els anys finals del franquisme i també en la figura d’en Xesco Boix, amic de Pete Seeger, cantant dedicat especialment a l’animació infantil que donà impuls a tot un moviment de músics d’animació infantil, encara molt actual.

En Pete no era un cantant convencional, era un visionari lluitador pacífic a favor de que les persones entenguem que hem de superar grans dificultats que ens afecten com a Humanitat: lluità pels drets de les minories, en contra de les guerres, a favor d’un sistema econòmic just i d’una evolució ecològica i sostenible, etc.

Com a referent internacional, aquest any en molts llocs del món, s’organitzen homenatges per recordar la seva persona, el seu llegat i els seus missatges, molt i molt actuals.

A Catalunya el passat dia 3, el dia del seu aniversari, varem fer una passejada musical en un vaixell pel riu Ebre, imitant d’alguna manera el vaixell Clearwater, que ell junt amb altres, varen construir els anys 60 per navegar pel riu Hudson (el riu que va a New York) i crear consciència a la població de la contaminació que afectava el riu.

En aquesta passejada pel riu Ebre hi havia gent de molts indrets de Catalunya i hi varem participar quinze vilanovins i vilanovines (aplegats en el “cor de la turuta”). Podeu veure un petit reportatge que va fer el nostre estimat amic i fotògraf Mike en aquest enllaç.

El proper dissabte dia 18 farem el nostre homenatge vilanoví a en Pete Seeger. Serà un acte ja vinculat al FIMPT d’enguany i es farà a Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Agraïm la coordinació feta per en Jordi Paulí.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament