Eleccions municipals

Valoració de les eleccions locals

Xarxa Vendrellenca 03-06-2019 12:25 Lectures 1166

Des de la nostra taula de treball, hem valorat els diferents aspectes dels resultats de les eleccions municipals a la reunió planària del dia 31 de Maig, i veiem que poden haver-hi canvis o tenir continuisme al capdavant del Govern local al Vendrell i Consell Comarcal.

Pel que fa a la formació del Govern amb la suma de les forces que han obtingut representació en aquests resultats, creiem que existeix l'opció de tenir un govern local amb les diferents formacions que hi han sortit, que podria donar una veu transversal al govern del nostre municipi, i acabar amb els governs compostos per les formacions que durant 40 anys ho han governat. No obstant, tot queda obert perquè amb aquest resultat hi ha la possibilitat de que hi hagi continuisme, donada l'afinitat que es tenen PSC i Junts pel Vendrell, que ja porten 2 legislatures governant i poden fer-ho amb un govern amb minoria, amb l'ajuda puntual de qualsevol grup.

També volem destacar d'aquest resultat, la pèrdua de regidors per part de la formació Si es pot Vendrell, que als comicis es presentava sota el nom de Podem Vendrell. Nosaltres creiem que és injusta per la feina feta per part de l'Òscar Blasco i la Verònica Moreno durant tota la legislatura en benefici de la ciutadania de Vendrell, i pensem que van merèixer un millor resultat.

La nostra taula de treball, vol traslladar a la candidata Verònica Moreno, el nostre  agraïment per la feina feta als  plens,  i la lluita per la  ciutadania durant  tota la  legislatura, esperem poder tornar a tenir-la representant a la ciutadania.

La nostra taula de treball valora molt positivament que hi hagi una regidora d’origen magrebí, per que sense dubte, és un element integrador i molt positiu per la nostra vila. D’altra banda destaquem també en positiu, la desaparició dels representants de PXC i la no aparició de VOX  al  nostre consistori,  fet que demostra que hi ha un canvi de la societat de la nostra vila. Sobre la desaparició del  grup  del  Partit  Popular del  consistori, lamentem que aquest  representant de la dreta  tradicional espanyola no tingui representació.

Des de la Xarxa Vendrellenca felicitem a tots els grups que han obtingut representació al ple, i volem donar les gràcies a totes les persones que han treballat per fer possible que aquestes eleccions, i tots els professionals de la premsa local i comarcal, que han donat cobertura als comicis.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No