Violència masclista

L'Ajuntament de Calafell es nega a posar un Punt Lila durant la Festa Major

El col·lectiu feminista La Malva de Calafell va demanar impulsar el projecte després de setmanes d'estudi, formacions i de l'elaboració d'un protocol

La Malva 11-06-2019 19:53 Lectures 1996
Imatge del col·lectiu feminista La Malva de Calafell a la manifestació del 8 de març. La Malva de Calafell

Imatge del col·lectiu feminista La Malva de Calafell a la manifestació del 8 de març. La Malva de Calafell

L'Ajuntament de Calafell ha denegat la presència d'un Punt lila durant la Festa Major del municipi. La Malva, el grup feminista de Calafell impulsor de la iniciativa, va exposar al Consistori la necessitat de dur a terme aquest espai d'acompanyament i informació davant de possibles agressions masclistes al llarg de diverses nits. Davant del que semblava ser una resposta afirmativa per part d'aquest, el col·lectiu ha estat treballant durament durant setmanes, elaborant un protocol d'acció i realitzant diverses formacions per poder donar una bona resposta a la problemàtica. Esmentar, a més, que en tot moment l'Ajuntament n'ha estat al corrent i ha avalat totes les accions de La Malva.

La sorpresa ha arribat quan, a vint dies de l'inici de la Festa Major, l'Ajuntament ha expressat al col·lectiu feminista la impossibilitat de propulsar aquest Punt Lila al·legant que en primer lloc cal que el municipi estigui adherit al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Departament d'Interior, cosa que segons afirmen, ja està en tràmit.

El dubte sorgeix, però, quan s'observa el que especifica el protocol en referència a l'àmbit d'actuació: "És un instrument al qual es poden adherir totes les entitats i els organismes interessats, tot i que ja disposin d’un protocol específic per prevenir i reduir les violències sexuals en entorns d’oci". Per tant, no és millor disposar d'un protocol d'actuació durant les nits de Festa Major mentre no s'instaura l'altre?

Davant la problemàtica, La Malva emplaça l'Ajuntament a reformular la decisió, a seguir dialogant i arribar a un acord per tal de garantir la plena seguretat dels calafellencs i calafellenques durant les nits de festa més emblemàtiques del municipi.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres