Festa Major 2019

Persones amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA) gaudiran de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament del Vendrell

Amb aquesta iniciativa, un grup de persones amb diversitat funcional tindran una visió privilegiada, fins ara reservada a les autoritats

Som Poble-ERC 12-07-2019 9:15 Lectures 3376
Persones amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA) gaudiran de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament del Vendrell. Som Poble-ERC

Persones amb trastorn de l’Espectre Autista (TEA) gaudiran de la Festa Major des del balcó de l’Ajuntament del Vendrell. Som Poble-ERC

Per iniciativa del grup municipal de Som Poble-ERC els afectats pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual (DID) de l’associació Avancem Junts gaudiran dels actes de la Festa Major del Vendrell des del balcó de l’Ajuntament. El grup municipal cedirà les places del balcó reservades als seus regidors a l’associació que treballa per la inclusió social de les persones afectades pel TEA i DID.

Amb aquesta iniciativa, un grup de persones amb diversitat funcional tindran una visió privilegiada, fins ara reservada a les autoritats, de les actuacions de lluïment dels balls populars a la plaça Vella, així com de la diada castellera de Santa Anna el 26 de juliol. Això ajudarà a fer les festes més inclusives, però també permetrà avançar en l’objectiu de fer més visibles a les persones que expressen diferents capacitats, una de les tasques de sensibilització social d’Avancem Junts.

Som Poble-ERC i Avancem Junts han presentat la iniciativa aquesta tarda a la plaça Vella. Anna Trillas, representant d’Avancem Junts, ha agraït al grup municipal de Som Poble-ERC la iniciativa: “ Agraïm la proposta de Som Poble-ERC atès què les famílies i les persones amb diversitat funcional no podem gaudir ni participar d'unes festes majors tal com voldríem. Les festes majors poden ser inclusives, per a tots i per a totes, i amb petites iniciatives com les de Som Poble-ERC o com han fet també la Comissió de Santa Anna, totes les persones poden participar de la societat, i en aquest cas concret, de les festes majors. Per les famílies de les persones amb TEA i DID és un gran pas el poder veure els actes de Santa Anna des del balcó pel simbolisme que aquest acte representa, tan pel reconeixement de les persones afectades amb TEA i DID, com la tasca de suport familiar que això comporta.

La finalitat d'Avancem Junts i d'aquestes iniciatives que ens van recolzant i afirmant el camí és la de la inclusió de les persones amb diversitat funcional en la vida diària. Donar eines, recursos, adaptant tots els espais, enderrocant les barreres urbanístiques, socials, culturals, etc. per a què aquestes persones puguin gaudir d'una vida digna i amb certa autonomia. I al mateix temps, que les famílies i amistats que les acompanyen en el decurs de la seva vida les puguin veure créixer i desenvolupar-se amb normalitat i dignitat.

L'objectiu és que puguin viure i participar de la societat com qualsevol persona, cadascuna amb els recursos necessaris per tal d'assolir l'autonomia necessària i així fer efectius tots els seus drets i els de les seves famílies. La vida de qualsevol persona comporta diferents àmbits, com el familiar, l'educatiu, el laboral, l'oci, el sanitari, etc. Per a poder incloure'ls cal que es destinin recursos adaptats a totes les persones, formació específica als professionals i donar a conèixer les diferents capacitats a la societat. L'objectiu és que totes les persones amb diferents capacitats puguin conviure i participar de tots els espais individuals i col·lectius que es presentin al llarg de la seva vida”.

El portaveu de Som Poble-ERC Marc Robert ha explicat “ Que aquest és un petit gest per nosaltres però un pas endavant molt important per a les persones amb TEA i DID i les seves famílies i estem molt satisfets que es pugui fer realitat i per la bona acollida que ha tingut per part de tot el col·lectiu que representa Avancem Junts. I és una iniciativa que volem impulsar 2 per cada Festa Major amb d’altres entitats i col·lectius per seguir democratitzant el balcó de l’Ajuntament i donar visibilitat i protagonisme a la gent del carrer que més ho requereix”

Fa un any el ple de l’Ajuntament ja va aprovar una moció presentada per Som Poble en col·laboració amb Avancem Junts perquè les activitats extraescolars municipals del Vendrell fossin inclusives i tinguessin en compte a totes les persones i col·lectius amb diversitat funcional, que fins aleshores, tot i ser municipals, no hi havia ventall per poder gaudir d'aquestes extraescolars inclusives. Es tracta d’impulsar la col·laboració i facilitar recursos a les entitats de lleure per desenvolupar activitats inclusives per a persones amb tot tipus de capacitats i de diversitat funcional.

Avancem Junts és una associació creada l’any 2014 per un grup de pares i mares de persones afectades pel TEA i DID amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les famílies afectades, impulsar serveis especialitzats a la comarca del Baix Penedès i sensibilitzar al conjunt de la societat sobre la realitat de l’autisme.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No