Moviment ciutadà

Celebrem 10 anys de Transició VNG cantant pel Clima

Far de Vilanova. Eix

Far de Vilanova. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El dia 25 de juliol del 2009, una colla de ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú, ens reunirem als peus de la Farola per posar en marxa Transició VNG, inspirats en lesTransition Town angleses, que es van plantejar: “amb el canvi climàtic i el pic del petroli que menjarem? estem menjant aliments que venen de milers de quilòmetres, amb molta química i plàstics, i amb el menjar que produiem aquí fa uns anys, què ha passat?”.

S'inicià llavors un moviment ciutadà (sense forma jurídica) per impulsar la transició de la nostra vila cap a una societat més JUSTA, EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I  SOSTENIBLE.Sabem que hi ha moltes persones a la nostra ciutat treballant amb objectius en aquesta direcció i amb experiència i motivació, i per tant, existeix un potencial de canvi important cap a nous models de comunitat, de barri i de ciutat, en sintonia amb una forma de viure més harmònica amb el Planeta i els ésser vius que l'habiten”.

Ara, coindicint que fa pocs mesos, des de la iniciativa belga, Sing for the climate, s'ha fet una crida a que les persones s'uneixin i cantin la cançó Do it now (Fem-ho ara) i posin  els vídeos en el web homònim  www.singfortheclimate.com, volem celebrar aquests 10 anys del moviment de Transició VNG, unint-nos totes les persones que tenim la intenció de fer tot el que puguem per aportar solucions a aquest gran problema que tenim del canvi climàtic i que és conseqüència de moltes de les petites accions que fem cada dia i també, evidentment, de grans coses i destrosses que el sistema econòmic especulatiu provoca en el Planeta.

Us convidem a venir al pati del Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat - Can Pahissa (rambla de la Pau, 44) a les 18h del divendres 26 de juliol a cantar pel Planeta i alçar, així, la nostra veu contra el canvi climàtic i tot el que l'està provocant, demanant als líders mundials, d'aquesta forma, simbòlica però contundent, que prenguin mesures correctores amb urgència.

T'animes a participar? tothom està convidant i totes les veus són necessàries i benvingudes. El Planeta es troba en emergència climàtica i espera sentir la nostra veu!

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local