Política municipal

Guanyem Sitges rebutja els privilegis reservats a la classe política i defensa la laïcitat institucional

Guanyem Sitges 06-08-2019 18:22 Lectures 499

El regidor i la regidora de Guanyem Sitges no faran ús dels privilegis reservats a la classe política en el marc dels diferents esdeveniments privats que s'organitzen a la vila de Sitges.

Des de Guanyem Sitges declinen oficialment tots aquells privilegis que s'atorguen a les anomenades "autoritats" durant aquests esdeveniments, com accés de franc, acreditacions VIP i/o degustacions gratuïtes, a no ser que sigui mandatori per deure o per qüestions de formalitat institucional i sempre en representació de l’acció de govern.

El projecte polític de Guanyem Sitges passa per bastir altres models de fer i d'entendre la política sense distincions ni relacions desiguals entre ciutadania i representants polítics.

D’altra banda, des de Guanyem Sitges som conscients que moltes celebracions municipals tenen una arrel cultural associada a la tradició religiosa, de manera concreta en el nostre cas, al cristianisme. Sense voler negar aquest fet, considerem que l’espai públic i compartit ha de ser completament laic, de manera que es respectin totes les creences individuals.

Defensem que les institucions sustentin les seves accions en la laïcitat, que és eina per construir una societat basada en la tolerància, la pluralitat i el respecte mutu. D'aquesta manera, defensem la independència de les institucions respecte a qualsevol confessió religiosa, per respecte a la pluralitat ideològica, de conviccions, creences i religions dels i les ciutadanes de Sitges. En conseqüència, el regidor i la regidora de Guanyem Sitges, en la seva condició de representants de la institució pública, no participaran en cap acte religiós.

Així doncs, Guanyem Sitges considera una mostra de respecte cap als veïns i veïnes de la vila el no fer ús dels privilegis que se'ls atorguen com a autoritats durant un esdeveniment privat, així com no acudir a oficis religiosos, i vol evitar provocar cert conflicte d'interessos entre administració pública, sector privat i creences individuals.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament