Inundacions

Fem Poble - En Comú Podem reclama un estudi dels danys causats pel temporal

Fotos de l’estat actual de la riera. Esperanza Sánchez

Fotos de l’estat actual de la riera. Esperanza Sánchez

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com és sabut, el fort temporal de fa una setmana al Garraf va generar també molts danys materials al municipi, tant és així que l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va informar dels serveis de l'Oficina de Consum i del Centre de Mediació i Convivència Ciutadana per atendre i assessorar a les persones, empreses o col·lectius que haguessin de tramitar reclamacions, ajuts o peritatges relacionats amb els danys o desperfectes.

Entre els danys causats, a part dels causats per les fortes ventades, també trobem d'inundacions a habitatges particulars produïdes per la intensa pluja i una falla en el drenatge del clavegueram i de la riera del municipi, segons denuncien veïns i veïnes afectats.

Aquestes inundacions no són noves, alguns habitatges del nucli urbà limítrofs a la riera les pateixen de forma regular els dies de pluja. És per aquest motiu que volem recordar el cas de Terrassa de l'any passat, quan el TSJC va obligar a l'Agència Catalana d'Aigües executar una sèrie d'obres de reparació dels endegaments de dues rieres del municipi a instàncies de l'ajuntament. La sentència va marcar un canvi en el criteri judicial sobre qui té la responsabilitat de mantenir les rieres i cursos d’aigua i va assenyalar l’ACA com a responsable, atenent a la legislació en aquest àmbit.

És per aquest motiu que des de Fem Poble - En Comú Podem demanem a l'ajuntament de Sant Pere de Ribes que elabori un estudi dels danys causats pel temporal i que l'ajuntament es responsabilitzi dels afectats per la riera i vetlli per trobar una solució permanent i impliqui en aquesta solució a l'Agència Catalana d'Aigües.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local