Dol al Festival EVA

Tossudament alçat

Jordina Biosca 05-09-2019 17:57 Lectures 1059
Llorenç Giménez. Eix

Llorenç Giménez. Eix

Narrador, escriptor, mestre. Persona excepcional. En Llorenç Giménez ha mort. Ha batallat contra un càncer que finalment se l’ha endut tot i que la darrera vegada que el vaig veure, la batalla dels somriures i el bon humor no havia pogut guanyar-la-hi. 

Era una actitud vital en ell, això: el bon humor, l’escoltar, el riure... El vaig conèixer fa anys en una trobada de narradors dels països catalans que es va celebrar a Torredembarra. N’havia sentit a parlar, d’ell, i va ser un plaer conèixer-lo i retrobar-lo després, de tant en tant, en trobades nacionals de narradors o al festival EVA, on va venir-hi a narrar en alguna de les primeres edicions tal i com també hauria d’haver vingut enguany, tant al Penedès com al Priorat, si l’agreujament de la malaltia no li ho hagués impedit.

En Carles Cano, amic i narrador valencià com ell, ha fet una piulada molt bonica per acomiadar en Llorenç: “...segur que es colarà en el paradís contant-li algun acudit irreverent a Sant Pere, però ací baix el món serà una mica més trist i gris sense la seua bonhomia, l’humor i el seu somriure omnipresent.” És, era, ben bé això en Llorenç, una excel·lent persona i un mag de les paraules, de la reivindicació de la tradició oral i del valencià. De les emocions i dels continguts.

Recordo fa anys que em va explicar que durant una època va tenir poca feina a Valencia perquè si no s’hi contava en castellà, no hi havia feina per fer-ho en valencià. Tossudament alçat, com dirien les noves fórmules orals. Ja no el podrem tenir al festival, no el retrobarem aquí o allà on ens reunim els narradors o a casa d’en Carles a gaudir-hi d’una bona paella.  Però seguirà estant present personalment i professional per molts de nosaltres.  Haver-lo conegut i tingut com a referent serà seguir-lo portant al cor, i als escenaris. 

Jordina Biosca
Narradora i directora del Festiva Eva

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No