Mitjans públics

Exigim que s'invalidi el procés per triar la nova direcció de PenedèsTV per manca de transparència

ERC Vilafranca 09-09-2019 16:53 Lectures 849
Imatge d'arxiu de Penedès TV. Eix

Imatge d'arxiu de Penedès TV. Eix

Esquerra Republicana vol que es garanteixi la pluralitat, l'objectivitat i la neutralitat informativa de PenedèsTV i Ràdio Vilafranca, ja que el govern de JXC-PSC ha iniciat el procés per triar la persona que haurà de liderar la nova direcció, i demanen invalidar l'actual concurs per garantir que es faci de forma transparent i on primin els elements professionals.

Pels republicans les bases del concurs que va aprovar el govern de JXC-PSC s'han fet amb poca transparència i no garanteixen que la tria es faci sota criteris estrictament professionals ni periodístics. De fet, posen de manifest que hi ha errades a les bases ja que per exemple no es donen a conèixer les puntuacions dels diferents aspectes que es tindran en compte a l'hora de valorar les diferents candidatures.

Un dels elements que per Esquerra Republicana xoquen més, és l'oblit que el govern sociovergent ha comès al no incloure al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a membre del jurat, quan des d’aquest organisme es recomana la inclusió de periodistes col·legiats en els processos de selecció de personal dedicat al periodisme i la comunicació en mitjans de comunicació i administracions públiques; i que hi hagi més càrrec polítics (l’alcalde, el director de SERCOM i un regidor nomenat per l’alcalde) que tècnics. Un jurat que, per tant, està format per polítics i no per personal objectiu i amb perfil tècnic, procediment que pels republicans no és òptim.

Des d'ERC consideren que cal vetllar per uns mitjans públics de qualitat, rigorosos, que garanteixin la pluralitat informativa i per fer-ho possible consideren que la tria de la persona que ha de liderar el nou projecte caldria que es fes amb unes bases més pulcres i més transparents. Per aquest motiu demanen que s'invalidi el procediment en marxa i es redactin unes noves bases.

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres