Celebració

L'Institut Manuel de Cabanyes compleix cinquanta anys. Enhorabona!

Àngels Parés Corretger 30-09-2019 16:46 Lectures 3168
L'Institut Manuel de Cabanyes al 1973. Foto Jordi Mas. Arxiu Comarcal del Garraf

L'Institut Manuel de Cabanyes al 1973. Foto Jordi Mas. Arxiu Comarcal del Garraf

El 6 d’octubre de 1969 l’Instituto de Enseñanza Media Mixto començava a caminar. Feia uns quants anys que la ciutat demanava un centre públic per a nois i noies. Les aules es van omplir de joves estudiants el 6 de novembre i des d’aleshores ha anat fent camí fins avui i per molts anys més.

Moltes han estat les persones que al llarg d’aquests cinquanta anys han format part de la nostra comunitat educativa: professorat, alumnat, personal no docent, ampes… I a totes elles ens cal agrair-los la seva implicació en el projecte educatiu del Cabanyes.

I per això, quan arribem al mig segle de vida, hem cregut que val la pena de fer una mirada enrere i recordar la nostra història.

Una història que creiem que també ajuda a entendre l’evolució educativa i cultural de la ciutat, i en forma part.

El Cabanyes va ser durant deu anys l’únic centre públic de tota la comarca. Hi van estudiar joves de Canyelles, Cubelles, Olivella, Ribes i Sitges. I també va ser el centre públic que va permetre estudiar a moltes persones grans gràcies al nocturn, després d’una dura reivindicació cap als anys setanta.

L’Institut Manuel de Cabanyes ha teixit complicitats dins l’associacionisme vilanovi, s’ha implicat en la vida cultural de la ciutat i en forma part.

Obres de construcció de l'Institut Manuel de Cabanyes al 1967. Arxiu Comarcal del Garraf. Foto Jordi Mas

Avui, es mereix un bon homenatge, pel que ha estat, el que és i el que serà.

L’acte inagural del cinquantenari és diumenge 6 d’octubre al centre. Al llarg del curs acadèmic es faran un seguit d’activitats i actes que finalitzaran amb una exposició al mes de juny.

Tothom que hi vulgui participar serà molt benvingut. I si voleu aportar fotografies, documents … del vostre pas pel Cabanyes seran molt ben rebuts.  

Salut! I llarga vida per al nostre centre.

Àngels Parés Corretger
Catedràtica jubilada de l’Institut

Obres de construcció de l'Institut Manuel de Cabanyes al 1967. Foto Jordi Mas

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No