Llibertat de premsa

Manifest de rebuig a les detencions i càrregues policials contra professionals de la informació

Que periodistes i reporters gràfics haguem de patir la repressió policial violenta en el nostre exercici professional és un greu atac al dret a la informació i, per tant, una vulneració flagrant dels drets democràtics de la ciutadania

Diversos autors 21-10-2019 16:42 Lectures 2414

El col·lectiu de professionals de la informació de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf sotasignants volem expressar el nostre rebuig a les detencions i càrregues policials que estan patint companys i companyes de professió que aquests dies cobreixen les mobilitzacions i els aldarulls que s’estan donant a les quatre capitals catalanes com a resposta a la sentència del judici de l’1 d’octubre.

Que periodistes i reporters gràfics haguem de patir la repressió policial violenta en el nostre exercici professional és un greu atac al dret a la informació i, per tant, una vulneració flagrant dels drets democràtics de la ciutadania. Aquesta violència constata les pèssimes condicions de treball de la nostra professió. En aquest sentit, volem posar en valor la valentia dels nostres companys i el seu compromís de ser al lloc dels fets per explicar i documentar allò que passa malgrat el risc al qual s’exposen. 

Aprofitem per expressar també el nostre rebuig a les escridassades que reben periodistes mentre fan la seva feina a peu de carrer. Cal destapar les males praxis quan es produeixen, i l’audiència té tot el dret a manifestar-ho quan això succeeix, però la generalització que sovint es duu a terme no fa més que criminalitzar de forma global mitjans i periodistes que exerceixen la seva feina amb professionalitat.

Els periodistes del Penedès - Garraf agraïm la tasca dels companys i companyes que posen el coll, cada dia, en la cobertura informativa sigui a tocar de casa o a l’altra punta del món. Perquè sense bon periodisme, no hi ha llibertat.

Penedès - Garraf, 21 d’octubre de 2019

Signants,

Alba López Varas, Aleix Ramirez Morlans, Anna Grimau Bigaire, Anna Vallhonesta, Annabel Ferrer Garcia, Antoni Sella Montserrat, Ariadna Caballero Folch, Arnau Mañé, Barbara Scuderi, Belén Álvarez Martínez, Carles Castro, Carles Garcia Guinda, Carola Fernández Rodríguez, Caterina Tallón, Cati Morell, Cristina París, David Canto, Edgar Mont-Roig Carme, Eli Jiménez, Elisabet Rovirosa, Ernest Gili, Ester Boher, Eva Hidalgo, Eva López, Eva Martin Martinez, Gemma Armela, Gemma Sánchez, Gemma Urgell Rocías, Guillem Mercader, Imma Pulido, Ivan Fernández Martínez, Jaume Inglés, Jaume Plans, Joan Raventós, Joan Tutusaus Martí, Joan Urpí, Joana Sadurní, Joaquim Domínguez Montornès, Jordi Barranca, Jordi Carrillo, Jordi Graell, Jordi Martí Bosquet, Jordi Martí Tort, Jordi R. de Castañeda Campamà, Jordi Úbeda Rodenas, Josep M Escofet, Josep Maria Matas Arnalot, Josep Maria Soler, José Manuel Baselga, Judit Benages, Julià Albornà, Júlia Olivé, Laia Batlle, Laia Colomé, Laia Paretas, Laura Marín, Lluís Camell, Lorena Del Amor, Lourdes Meroño, Magí Fortuny i Poch, Marc Guitart, Marga Trias, Marina Villegas, Mario Valverde, Marta Besolí, Mercè Grau, Meritxell Pérez, Mireia Esteve, Míriam de Lamo, Mita Casas, Montse Bueno, Montse Jené, Montserrat Parrilla, Mònica Hernández, Mònica Ramoneda, Núria Peraire, Olga Aibar, Oriol Mestres, Pep Forns, Pere Lobato, Pere Sallent, Raimon de Cara, Ramon Francàs Martorell, Ricard Vinyals, Roger Vives, Roser Ferrer, Roser Forgas Sampedro, Santi Terraza, Sergi Ansón, Sergi Fernández, Sergio Ros de Mora, Sílvia Cànovas, Sílvia Delgado, Sílvia Martínez, Sonia Parra, Toni Comas, Txell Feixas, Vanessa Carrión, Víctor Merencio, Xavi Fernández Lurba, Xavi Gonzàlez, Xavi Toscano i l'APG (Associació de Periodistes del Garraf).

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No