Equipaments

És inadmissible el que passa amb l’equipament de la plaça de les Palmeres

Xarxa Vendrellenca 23-10-2019 17:49 Lectures 718
Equipament de la plaça de les Palmeres. Eix

Equipament de la plaça de les Palmeres. Eix

Des de la Xarxa Vendrellenca i després de les informacions sorgides per la presentació de la moció de l’equipament de la plaça de les Palmeres, volem dir el següent.

El primer de tot des de la nostra part volem dir, després de més de dos anys de treball recopilant informació sobre aquest equipament, que ha quedat reflectida al expedient 2019/07-0177 I, volem recolzar qualsevol acció que porti al govern local i a l’Estat, a fer el que calgui per que l’equipament es posi en marxa donat que entenem que s’ha malbaratat 2,4 milions d’euros de cost de diners públics.

Sobre la qüestió de la titularitat de l’equipament volem deixar palès que nosaltres ens hem reunit amb els responsables de Costes amb dues ocasions per parlar d’aquest problema, i de les deficiències tècniques de l’equipament i hem de dir que el que ens consta sobre la qüestió de la titularitat es; que des de l’oficina provincial de Costes de Tarragona, a les reunions i per correu electrònic a través del ministeri, sempre ens han dit que l’equipament és propietat de l’ajuntament de Vendrell. La Xarxa Vendrellenca va entrar telemàticament el passat dia 04 de juliol a través d’una instància al SAC de l’ajuntament una copia de l’expedient número 2019/07-0177 R on s’explica tot el nostre anàlisi i les nostres resolucions. Van esperar fins al ple de Setembre per fer-lo arribar als grups del ple, amb l’esperança que el govern local ens instes a fer una reunió sobre el tema. Mai s’han posat en contacte amb nosaltres i en conseqüència davant la situació i en benefici de la ciutadania de Vendrell, van fer enviament a tots els grups del ple de l’expedient per posar en el seu coneixement la situació de l’ infraestructura.

Vistes les informacions que apunten a que des de el ministeri, es treballa per arreglar els problemes esmenats al informe de Febrer de 2009, emès per part de l’ajuntament, el que volem deixar palès, es que a nosaltres l’actual responsable de Costes, ens va dir a la reunió de Febrer de 2019, que l’únic que farien, es estudi per saber quines son les problemàtiques que te l’equipament a través de l’empresa pública Tracsa, amb un cost de 15.000 €. Ens va dir que en cap cas es faran responsables de la reparació, per que donen per entès que l’obra, es de l’ajuntament. D’altra banda ens va dir que aquest estudi estava supeditat l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

Volem deixar palès a través d’aquest comunicat, que l’ajuntament de Vendrell mai a volgut col·laborar amb nosaltres amb facilitar-nos informació, i que tota la que ens han donat, ha sigut forçat per al Síndic de Greuges de Catalunya i per la GAIP, perquè en aquest matèria, han incomplert la normativa vigent en matèria de respostes administratives i de llei de transparència.

Des de la nostra taula de treball, vistes i llegides algunes declaracions i desprès conèixer altres informacions rellevants de dintre de l’ajuntament, hem enviat un recull de premsa al responsable de Costes i l’hem demanat una reunió urgent per que ens expliqui el que s’està dient sobre aquest tema, perquè entenem que el que diu l’ajuntament a través de la premsa, no es correspon amb el que ens van dir a les reunions amb Costes.

Volem concloure dient que és inadmissible la situació d’aquest equipament, que es va construir entre 2003 i 2007 per reduir els problemes dels aiguats forts al barri de Sant Salvador que no ha funcionat mai, a la vegada de patir 12 anys d’abandonament, no podem oblidar que aquesta obra que es va pagar amb diners, de tots i que va tenir un cost de 2.418.522,48 €.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No