Treballadors municipals

Nota de premsa dels representants del personal de l'Ajuntament del Vendrell

SPL-CME, UGT i CCOO 30-10-2019 20:10 Lectures 1790

El primer pacte de legislatura de l’alcalde Kenneth Martínez amb els representants dels treballadors, publicitat pels diferents mitjans de premsa i aprovada la modificació de crèdit per fer-ho possible en el ple municipal del 5 d’agost per tots els grups polítics, resulta ser ja el primer acord no respectat per part de l’Ajuntament.

165 treballadors i treballadores municipals havien d’assolir el tram superior el passat mes de setembre acabant així amb l’incompliment constant d’acords, per la part política, que es va arrossegant des del 2007 i que provoca greus diferències salarials entre el personal.

Una part dels agents de la policia local no cobra la remuneració que li pertoca pel pacte vigent, entre ells tots els que es troben en situació d’interinatge que van incorporar-se a la plantilla en la borsa de treball del 2017, assolint només el cobrament d’aquest deute els que han interposat denúncia per la via contenciós  administrativa (cobrant el deute més interessos per acord extrajudicial just abans del judicial). La mateixa situació que viuen les treballadores de la Residència d’Avis de la Muntanyeta, només dues d’elles cobren el tram que li corresponen després de sentència ferma per denúncia als Jutjats de lo Social de Tarragona.

I el menyspreu constant per part dels polítics de l’Ajuntament del Vendrell als seus treballadors, no finalitza aquí. Un agent de la policia municipal ha hagut de judicialitzar la demanda constant del reconeixement dels triennis treballats i no computats. Aquesta situació de “no reconeixement” de l’antiguitat també es trasllada al personal municipal d’altres àrees que porten anys esperant aquest reconeixement, inclús, persones que ja han marxat i encara esperen cobrar el deute contret.

Davant aquesta ingerència municipal hi ha la falta de transparència. Mentre el regidor de RRHH s’escuda en no complir els acords aprovats pel Ple i el deute constant, reflex de la feina mal feta, amb informes tècnics de l’interventor, s’aproven pel Ple modificacions de crèdit per fer el pagament retroactiu, en aquest cas amb informe favorable de l’interventor, als anomenats coordinadors d’àrea. Apuntarem que, vist l’informe anual de gestió dels mateixos molt genèric i global el passat mes de maig demanem per registre diversa documentació que a dia d’avui no hem rebut, més, un  nou informe tècnic que avali el no pagament de l’acord que afecta a 165 persones treballadores.

Tenim clar que al Sr. Kenneth Martínez  l’interessa més crear càrrecs eventuals que suposaran una despesa de més de 400.000€ aquesta legislatura i pagar a 3 treballadors, amb modificacions de crèdit, que reconèixer el que li pertoca al personal amb salaris més baixos respectant els acords aprovats.

De moment, sembla que el nou Alcalde ha agafat el testimoni i les males costums de menyspreu al personal municipal i els seus representants legals del l’Alcalde sortit, el Sr. Martí Carnicer. Només esperem que sigui un mal dia i que torni a “les intencions inicials” que de moment només han estat això, intencions.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No