Pensions

Respostes a la carta oberta als partits PSOE, PP, C's i PdeCAT

Iaioflautes i Marea Pensionista 07-11-2019 22:29 Lectures 916

Què aportaria de positiu per a les pensions públiques l’aplicació de la Motxilla Austríaca?

Hem remarcat en negreta el que considerem que és una resposta concreta de la pregunta.

C's

El tema de la motxilla austríaca ha quedat en stand by, desconeixo les raons. Però el que si li puc dir és que Cs advoca per buscar l’estabilitat de les pensions a través d’un pacte nacional (Pacte de Toledo) per mantenir el poder adquisitiu i així cap partit pugui tocar la borsa de les pensions.

Així mateix proposem:

- flexibilitzar l’accés a la jubilació habilitant fórmules que permetin avançar la jubilació sense que disminueixi la pensió.

- facilitar la consulta a la que es té dret en cada moment.

- garantir la possibilitat de continuar treballant, si es vol, i percebre el 100% de la pensió.
- crear un carnet sènior per tota Espanya amb descomptes.


Partit Popular

El Partit Popular ja vam dir, a l'abril, que si guanyem les eleccions s'implantarà, una motxilla austríaca, una mesura que estaria destinada a remodelar el mercat de treball. Podria consistir com a Àustria, en una aportació  que l'empresa realitzés cada mes sobre el salari del treballador a un fons de capitalització. Això, seria com un compte d'estalvi individual a nom de cada treballador. Aquest estalvi que es van generant a tota la vida laboral del treballador, treballi on treballi, i que no és perdrien mai perquè respondria l'estat, podrien ser utilitzats en cas d'acomiadament i/o com a complement per millorar la pensió de jubilació.

PSC

Sobre la possibilitat d’aplicació d’un sistema de comptes de capitalització per a la mobilitat l’únic que hi ha és això: una proposta, dins del Programa Nacional de reformes que el govern ha enviat aquest any a la Comissió Europea, per la creació d’un Fons que permeti als treballadors fer efectiu l’abonament de quantitats acumulades aportades per les empreses.  Però que caldrà abordar en el marc del diàleg social i que tingui el màxim de consensos possibles.

Ara per ara però ni s’ha plantejat el diàleg social encara sobre aquest tema, ni s’hi està treballant en aquests moments.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres