Política municipal

El PSC Vilanova presenta els regidors i regidores de Barri

L'objectiu d'aquesta nova figura és donar veu a les necessitats, queixes o suggeriments que es pretenguin fer arribar des de les associacions veïnals i entitats a l’equip de govern

PSC Vilanova 12-12-2019 18:52 Lectures 1053
Roda de premsa dels regidors del PSC de Vilanova. Eix

Roda de premsa dels regidors del PSC de Vilanova. Eix

Com ja anunciàvem en el nostre programa de govern de les darreres eleccions, des del grup municipal socialista de Vilanova i la Geltrú continuem apostant pel contacte permanent amb la ciutadania i per la descentralització de l'administració en favor dels barris.

Amb l'objectiu fixat en aquestes dues actuacions, el grup municipal socialista va portar al ple municipal una moció centrada en la creació de les regidories de barri i la vinculació de la xarxa de centres cívics a l’administració.  Una proposta que va ser desestimada per l'actual govern municipal i que havia de servir per a la creació de la figura d'un referent polític que estigués permanentment en contacte amb la ciutadania, les associacions veïnals i les entitats.

Tanmateix, a través d'aquesta moció es presentava una proposta de descentralització administrativa, on es donava viabilitat a la possibilitat de fer ús de la xarxa de centres cívics com a opció  que permetés fer front a l'excés de tasques i gestions administratives que es desenvolupen a la Plaça de la Vila i que impliquen el desplaçament forçós d'aquest veïnat cap al centre de la ciutat.

Des de l'equip de govern argumentaven haver rebutjat aquesta moció per estar treballant en un altre projecte que podria donar cabuda a aquesta atenció ciutadana i que fa pocs dies se’ns ha presentat sota el nom de les "assemblees de barri". Una opció que encara es troba en un estat molt embrionari i, que, a més de desdibuixar el paper de les associacions veïnals, només fa que aportar una divisió de la ciutat en quatre grans àrees sense tenir en compte les particularitats o condicions que es donen en cada indret.

És per aquest motiu que el grup municipal socialista de Vilanova i la Geltrú, com a principal força política a la ciutat, hem decidit tirar endavant la nostra proposta inicial de les regidories de barri, on des d’ara i com a resultat d’aquest govern alternatiu que ja fa uns mesos vàrem presentar,  els nostres set regidors i regidores passen a prendre part significativa dins dels diferents barris com a eina que facilitarà la interlocució directa entre els representants municipals i les associacions.

En el mateix sentit i per tal que aquest nou mecanisme de participació ciutadana entri en servei en la major brevetat de temps possible, durant les darreres setmanes hem mantingut tot un seguit de reunions amb les diferents associacions veïnals per presentar aquesta iniciativa que té com a únic objectiu copsar les necessitats, queixes o suggeriments que es pretenguin fer arribar a l’equip de govern mitjançant la via de les mocions o preguntes als plens del consistori vilanoví.

En el mapa que adjuntem a continuació, trobareu quins són els i les regidores assignats a cada barri.

PSC als barris

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No