La CUP Sant Sadurní proposa la creació d’una cooperativa municipal de serveis

La proposta inclou que l’Ajuntament sigui un soci permanent

La moció respon a una de les principals propostes de campanya dels cupaires

CUP Sant Sadurní 14-01-2020 13:58 Lectures 893
Presentació de la proposta de la CUP de Sant Sadurní. Eix

Presentació de la proposta de la CUP de Sant Sadurní. Eix

En el proper ple de finals de gener, la CUP Sant Sadurní presenta una moció per a crear una cooperativa de serveis municipals al municipi. L’objectiu d’aquesta proposta és que persones que realitzen tasques d’assistència de la llar, de cures a infants i gent gran o classes particulars, no es vegin abocades a situacions de precarietat  laboral ni a la negació dels seus drets com a treballadors. Aquesta iniciativa respon per una banda, a l’aposta de treball cooperatiu que sempre defensat la formació de l’esquerra independentista, i per l’altra, la voluntat d’aportar una solució que garanteixi els drets laborals de persones que es trobin en aquesta situació.

Abans de presentar aquesta moció, la CUP Sant Sadurní ha fet diferents consultes sobre la proposta a través de l’ateneu cooperatiu del Penedès, Coopsetània, i el programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya, dels que han rebut la seva voluntat de treballar conjuntament si la proposta tira endavant.

Existeixen casos en altres municipis on l’ajuntament ha sigut un actor actiu en la creació de cooperatives que han esdevingut posteriorment autosuficients. En aquest cas els cupaires proposen que l’Ajuntament de Sant Sadurní sigui soci permanent i actiu de la cooperativa a través de l’aportació de personal, així com de formació, assessorament i el finançament necessari per al funcionament d’aquesta cooperativa de serveis.

“La proposta s’emmarca dins de la voluntat de fer realitat un model econòmic cooperatiu” ha explicat el regidor Jordi Pujol Lizana, que ha afegit “la nostra intenció es empoderar a les treballadores que en aquests sectors està altament feminitzat. La precarietat afecta a joves, migrades i en risc de pobresa”.

La regidora Arantxa Fernández ha remarcat que aquesta moció sorgeix d’una de les propostes més rellevants que els cupaires portaven al programa electoral de les eleccions del passat maig: “La nostra voluntat és anar treballant i proposant els temes cabdals del nostre programa per a fer-los realitat i que reverteixin en el benestar de la societat sadurninenca”.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No