La CUP Sant Sadurní proposa la creació d’una cooperativa municipal de serveis

Presentació de la proposta de la CUP de Sant Sadurní. Eix

Presentació de la proposta de la CUP de Sant Sadurní. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el proper ple de finals de gener, la CUP Sant Sadurní presenta una moció per a crear una cooperativa de serveis municipals al municipi. L’objectiu d’aquesta proposta és que persones que realitzen tasques d’assistència de la llar, de cures a infants i gent gran o classes particulars, no es vegin abocades a situacions de precarietat  laboral ni a la negació dels seus drets com a treballadors. Aquesta iniciativa respon per una banda, a l’aposta de treball cooperatiu que sempre defensat la formació de l’esquerra independentista, i per l’altra, la voluntat d’aportar una solució que garanteixi els drets laborals de persones que es trobin en aquesta situació.

Abans de presentar aquesta moció, la CUP Sant Sadurní ha fet diferents consultes sobre la proposta a través de l’ateneu cooperatiu del Penedès, Coopsetània, i el programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya, dels que han rebut la seva voluntat de treballar conjuntament si la proposta tira endavant.

Existeixen casos en altres municipis on l’ajuntament ha sigut un actor actiu en la creació de cooperatives que han esdevingut posteriorment autosuficients. En aquest cas els cupaires proposen que l’Ajuntament de Sant Sadurní sigui soci permanent i actiu de la cooperativa a través de l’aportació de personal, així com de formació, assessorament i el finançament necessari per al funcionament d’aquesta cooperativa de serveis.

“La proposta s’emmarca dins de la voluntat de fer realitat un model econòmic cooperatiu” ha explicat el regidor Jordi Pujol Lizana, que ha afegit “la nostra intenció es empoderar a les treballadores que en aquests sectors està altament feminitzat. La precarietat afecta a joves, migrades i en risc de pobresa”.

La regidora Arantxa Fernández ha remarcat que aquesta moció sorgeix d’una de les propostes més rellevants que els cupaires portaven al programa electoral de les eleccions del passat maig: “La nostra voluntat és anar treballant i proposant els temes cabdals del nostre programa per a fer-los realitat i que reverteixin en el benestar de la societat sadurninenca”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local