Biblioteques

VeC denuncia la deixadesa de l'equip de govern respecte de la Torras i Bages i la nova biblioteca

Vilafranca en Comú 05-02-2020 19:39 Lectures 357
Ramon Arnabat, Bernadette Hortal i Eloi Gabern de Vilafranca en Comú . Eix

Ramon Arnabat, Bernadette Hortal i Eloi Gabern de Vilafranca en Comú . Eix

Ramon Arnabat, Bernadette Hortal i Eloi Gabern de Vilafranca en Comú han explicat les raons que els han portat a denunciar la “deixadesa” i el “passotisme” de l’equip de govern respecte de les biblioteques de Vilafranca, tant de la Torras i Bages, com la de la nova comarcal. Alhora que han reclamat que la nova biblioteca que s’ha de construir a Vilafranca segueixi el model de biblioteca moderna, entesa com a centre cultural i social, amb espais multiusos i com a lloc de lectura, treball, cocrwació, aprenentatge i convivència obert a tota la ciutadania. 

Vilafranca en Comú manté el seu compromís amb el sistema bibliotecari públic de Vilafranca i lamenta el poc interès de l’equip de govern per desenvolupar els projectes de lectura pública que s’han treballat i consensuat, malgrat el dèficit bibliotecari de Vilafranca que, actualment, te la meitat de metres quadrats que la mitjana de les viles amb una població similar. Per revertir aquesta situació Vilafranca en Comú va aconseguir incloure als pressupostos de la Generalitat del 2017: 2.000.000€ per a la nova biblioteca comarcal, però l’equip de govern no va aprofitar aquesta oportunitat.

VeC ha criticat també el poc pressupost que dedica l’Equip de Govern a les activitats de la Biblioteca Torras i Bages (BTB): 9.000€, que ells van proposar ampliar a 12.000€ i que no es va acceptar. L’aportació de l’Ajuntament al manteniment de la biblioteca és la meitat del que aporten viles d’igual població. Malgrat aquesta infradotació municipal, la tasca desenvolupada per les persones que treballen a la BTB fa possible el miracle: que la ràtio d’usuaris sigui la mateixa o inclús superior a la d’altres ciutats semblants.

En els darrers sis mesos l’EdG de Vilafranca ha deixat passar diverses oportunitats estratègiques que, tant la Diputació de Barcelona, com la Generalitat de Catalunya, han ofert als ajuntaments per millorar les biblioteques existents i per crear-ne de noves. És inacceptable aquesta deixadesa i manca d’interès que perjudica greument a la ciutadania vilafranquina. Vilafranca en Comú va posar com a condició per abstenir-se en els pressupostos que figures una partida concreta dedicada al projecte i construcció de la nova biblioteca i l’EdG no va acceptar-ho.

Davant d’aquest situació és urgent de convocar la Comissió de Lectura Pública de la vila, que ja fa deu mesos va fer la seva primera i darrera reunió! Vilafranca en Comú ja fa un mes que ha demanat al regidor de Cultura que convoqui amb urgència aquesta Comissió creada per acord del Ple i que ha de vetllar per la Lectura Pública a la vila.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No