Política

Comunicat del Grup Impulsor del Consell Local de la República de Vilanova

Consell Local de la República de Vilanova. Eix

Consell Local de la República de Vilanova. Eix

Els Consells Locals per la República són un projecte nascut per iniciativa de la societat civil.                             

Així, el 12 de gener de 2019 l’Assemblea Nacional Catalana va acordar impulsar-ne la creació amb l’objectiu de fer República Catalana des del territori. A redós d’aquesta proposta, la territorial de l'ANC de Vilanova i la Geltrú (ANC-VNG), va encarregar a un grup de persones associades que impulsesin la creació a la nostra ciutat del futur Consell Local de la República de Vilanova i la Geltrú.

Les principals funcions i objectius dels Consells Locals, d'acord amb amb el criteri que s'expressa al web del Consell per la República, seran les d'Impulsar estratègies i col·laborar amb totes les accions institucionals i de la societat civil que tinguin com a objectiu la plena instauració de la República, i promoure la unitat d’acció estratègica en el seu àmbit territorial per a la plena instauració d'aquesta; en definitiva: reconèixer el Consell per la República, en tant que institució lliure i sobirana que té la missió d’assolir la independència efectiva de Catalunya, com a única institució legítima per a regular el seu funcionament i exercir com a espai de representació política lliure i sobirana en el municipi, no limitat pels poders de l’estat espanyol.

Després de contactar amb grups impulsors de Consells Locals d'altres municipis i d'assistir a algunes jornades de formació a través de Fem Consell, el Grup Promotor per al Consell Local de la República de Vilanova i la Geltrú, va decidir obrir una enquesta a la ciutadania a  través de diverses entitats, associacions i partits de la Vila. A Vilanova ja hi ha unes 700 persones empadronades al Consell per la República i l'objectiu de l'enquesta és copsar l'acceptació per constituir el Consell Local de la República de Vilanova i la Geltrú i la disposició per formar part dels òrgans de direcció.

Aquest Grup Impulsor té previst reunir-se en els propers dies amb regidors i regidores del municipi que pertanyin a partits favorables a la instauració de la República Catalana.

Pel que fa a l'enquesta, es poden respronde les preguntes a l'adreça https://enquestavng.blogspot.com fins al dia 29 de febrer, dia en què es tancarà i se n'interpretaran els resultats. Es pretén fer públics aquests resultats a partir de dia 7 de març, data en què també s'anunciarà un gran acte ciutadà de presentació del Consell Local de la República de VNG.

Entretant animen a la ciutadania a inscriure's al Consell per la República a través de l'adreça https://registre.consellrepublica.cat/

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!