Pacte de govern

Comunicat Comuns Verds de Sitges

Davant les informacions, declaracions, notícies i altres comentaris al voltant de la situació política local les últimes setmanes, Comuns Verds de Sitges veu necessari fer públic el seu punt de vista i aclarir la situació respecte al seu posicionament:

Comuns Verds de Sitges en cap moment ha demanat entrar a formar part del Govern com a contrapartida per a l’aprovació de pressupostos. Creiem que avui, més que mai, és necessari un exercici de responsabilitat que posi davant de tot la població sitgetana.

A finals de gener, arran de la presentació de l’acord de pressupostos amb el Govern, van sortir a la llum dues posicions que han posat a les notícies locals i regionals el nom de Sitges; per una banda, la possible presentació d’una moció de censura i, per l'altra, l’oferiment per part de diversos grups d'entrar a formar part del Govern que actualment formen ERC, SGI i Guanyem.

En aquell moment, rebem directament de la Sra. Alcaldessa, Aurora Carbonell, la pregunta sobre si estaríem disposats a negociar una possible incorporació al Govern, petició a la qual vam respondre que es posaria en coneixement de la nostra Assemblea.

Doncs bé, el 31 de gener, l’Assemblea de Comuns Verds de Sitges va extreure dues clares conclusions i va arribar als següents acords:

La primera, treballar i fer tot el possible per evitar que formacions amb posicions ideològiques que no compartim com Junts per Sitges, Ciutadans o Nou Horitzó, governin a Sitges. La segona, la màxima predisposició per arribar a acords i escoltar, en aquest cas, es va aprovar seure a parlar i valorar una hipotètica entrada al Govern, decisió final, i que arribat el cas, quedaria novament supeditada a la votació de la nostra Assemblea. Aquest fet es va posar en coneixement de la Sra. Alcaldessa.

10 dies més tard, no hem rebut cap mena de comunicació per part de l’equip de Govern al respecte, no hem participat en cap conversa per valorar aquesta entrada al Govern, i no sabem quines negociacions s’estan portant a terme entre altres grups, més enllà del seguit de declaracions i entrevistes que hem pogut escoltar als mitjans de comunicació.

Per tant, la nostra posició a dia d’avui continua sent la mateixa que hem tingut des de l’inici de la legislatura: vetllar per sobre de tot pels interessos del poble i les persones, i per això estem oberts al diàleg i quedem a l’espera de rebre comunicació formal respecte a l’oferiment realitzat per l’Alcaldessa.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!