Seguretat ciutadana

La sensació d’inseguretat a Sant Martí Sarroca

Junts x Sant Martí / Movem Sant Martí 11-03-2020 17:42 Lectures 391

És innegable que en els darrers mesos la sensació d’inseguretat ha augmentat de forma notòria en el nostre poble. Mai com ara, s’havia tingut por de que les nostres filles o fills vagin sols pel carrer.

Són fets irrefutables que en aquests darrers temps s’han produït baralles als nostres carrers, hi ha cotxes fent curses i derrapades de forma impune gairebé tots els dies, hi ha joves que han increpat a noies a plena llum del dia, hi ha hagut robatoris, es produeix venda de drogues a les reixes de l’institut a l’hora del pati i a d’altres indrets de la població.. Tota això està passant al nostre poble. I el que és pitjor, cada dia passa amb més intensitat.

L’increment de les ocupacions il·legals de molts pisos del centre del nostre poble, el desplaçament de l’activitat nocturna i diurna de determinada gent d’altres pobles, que no porten res de bo, i l’increment de la producció, el tràfic i el consum de drogues a tota la nostra comarca, són causes directes d’aquest augment d’inseguretat a Sant Martí Sarroca.

El comentari de molts veïns, al voltant d’aquesta desagradable sensació, és que no volem viure en un poble així i, molt menys, volem que hi visquin les nostres filles i fills.

Davant d’aquesta situació que, de seguir així es convertirà en una emergència, què s’ha fer? Qui ho ha fer?

El primer pas ha de ser el d’assumir que aquest és un dels nostres principals problemes com a municipi. I això ho ha de fer el Govern Municipal. Creiem que la situació és prou greu com per coordinar una acció conjunta amb tots els pobles de la comarca i demanar de forma global un Pla d’Acció al Departament d’Interior i als responsables dels Mossos de la nostra comarca.

És evident, que els 2 vigilants que tenim a Sant Martí no són suficients per a fer front a aquesta situació. Creiem que la incorporació de com a mínim un altre vigilant permetria cobrir més hores, i encara que sigui només per a dissuadir, seria alguna cosa.

També és important que des del Govern Municipal no s’amagui el cap sota l’ala i quan els vigilants notifiquen matrícules de cotxes que han fet accions vandàliques, l’alcalde i el regidor de governació, cursin les corresponents denúncies. No és normal que faci molts mesos que no es cursa cap denuncia des de l’Ajuntament, amb el seguit de fets que estan passant dia sí, dia també, al nostre poble.

Aquesta situació requereix l’esforç de tothom. Tots els veïns ens hem d’implicar i col·laborar amb l’Ajuntament i els Mossos per erradicar aquest conjunt d’actuacions que només fa que malmetre la magnífica qualitat de vida que ha de tenir el nostre poble.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres