Crisi del coronavirus

Comunicat de la FEGP sobre les mesures adoptades per la crisi del COVID-19

'Valorem positivament les mesures que s’estan implantant, però les considerem insuficients'

FEGP 18-03-2020 19:49 Lectures 1738

El passat dilluns 16 de març la Junta Directiva de la FEGP va emetre document amb consideracions i diverses propostes sobre mesures a adoptar per part de les administracions públiques per pal·liar els efectes de COVID-19 sobre l’economia. Des de l’associació empresarial valorem positivament les mesures que s’estan implantant, però les considerem insuficients. Moltes situacions i problemàtiques no han quedat cobertes.

1) Pel que fa al tancament dels centres de treball, continua havent-hi confusió i incertesa en aquelles activitats que no estan afectades per ordre de tancament. Resulta en molts casos difícil de compaginar la voluntat de l’empresari de protegir la salut dels treballadors, clients i proveïdors amb un tancament que no quedi cobert legalment per les mesures excepcionals pel COVID-19. Demanem que s’ampliïn i flexibilitzin els supòsits.

2) Per altra banda ens preocupa la falta de concreció pel que fa a les mesures de liquiditat anunciades pel Govern de l’Estat. Cal evitar que es trenquin les cadenes de pagament i per aquest motiu és urgent que es concretin aquestes mesures.

3) Finalment, pel que fa als autònoms considerem que les mesures adoptades són insuficients perquè queden restringides a activitats suspeses o amb reducció d’activitat del 75%, que estiguin al dia en els pagaments de les quotes. Considerem que cal ampliar els supòsits si es vol donar una veritable cobertura a aquest col·lectiu.

4) Per últim, tal com ja vam expressar en el nostre comunicat del dia 16, ens preocupa molt l’agilitat en el tràmit de les ajudes. Demanem a totes les administracions que impulsin mecanismes de simplificació administrativa.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres