Crisi del coronavirus

Comunicat de la FEGP sobre les mesures adoptades per la crisi del COVID-19

'Valorem positivament les mesures que s’estan implantant, però les considerem insuficients'

FEGP 18-03-2020 19:49 Lectures 1911

El passat dilluns 16 de març la Junta Directiva de la FEGP va emetre document amb consideracions i diverses propostes sobre mesures a adoptar per part de les administracions públiques per pal·liar els efectes de COVID-19 sobre l’economia. Des de l’associació empresarial valorem positivament les mesures que s’estan implantant, però les considerem insuficients. Moltes situacions i problemàtiques no han quedat cobertes.

1) Pel que fa al tancament dels centres de treball, continua havent-hi confusió i incertesa en aquelles activitats que no estan afectades per ordre de tancament. Resulta en molts casos difícil de compaginar la voluntat de l’empresari de protegir la salut dels treballadors, clients i proveïdors amb un tancament que no quedi cobert legalment per les mesures excepcionals pel COVID-19. Demanem que s’ampliïn i flexibilitzin els supòsits.

2) Per altra banda ens preocupa la falta de concreció pel que fa a les mesures de liquiditat anunciades pel Govern de l’Estat. Cal evitar que es trenquin les cadenes de pagament i per aquest motiu és urgent que es concretin aquestes mesures.

3) Finalment, pel que fa als autònoms considerem que les mesures adoptades són insuficients perquè queden restringides a activitats suspeses o amb reducció d’activitat del 75%, que estiguin al dia en els pagaments de les quotes. Considerem que cal ampliar els supòsits si es vol donar una veritable cobertura a aquest col·lectiu.

4) Per últim, tal com ja vam expressar en el nostre comunicat del dia 16, ens preocupa molt l’agilitat en el tràmit de les ajudes. Demanem a totes les administracions que impulsin mecanismes de simplificació administrativa.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No