Crisi del coronavirus

Comunicat de la FEGP sobre taxes i impostos municipals

Demanem als govern municipals que mantinguin un diàleg fluid amb els sectors econòmics per tal d’acordar les mesures adequades per donar suport al teixit econòmic local i facilitar així una bona recuperació

FEGP 07-04-2020 20:17 Lectures 1540

Davant la situació d’excepcionalitat provocada pel COVID-19, i havent estat en contacte amb diversos gremis i associacions sectorials de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, la Junta Directiva de la FEGP fem les següents consideracions sobre les taxes i impostos municipals:

1) Diàleg: Demanem als Govern Municipals que mantinguin, o en el seu cas intensifiquin, un diàleg fluid amb els sectors econòmics de les respectives poblacions, per tal d’acordar conjuntament les mesures que es considerin en cada cas més adequades per donar suport al teixit econòmic local i facilitar així una bona recuperació, un cop superada la crisi sanitària.

2) Bonificacions: Com a base del debat entre les administracions locals i els sectors econòmics, proposem les següents mesures:

- Anul·lació part proporcional taxa residus comercials i industrials a comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses en general que han hagut de tancar els seus establiments per l’estat d’alarma.

- Anul·lació part proporcional taxa terrasses durant tot el temps que no s’hagi exercit l’activitat - Bonificació part proporcional de l’IBI als propietaris de locals comercials que acordin una moratòria en el lloguer.

- Bonificació part proporcional de l’IBI als propietaris de locals que desenvolupin directament una activitat empresarial que ha hagut de tancar per l’estat d’alarma.

- Bonificació part proporcional de l’IAE de les activitats que han hagut de tancar per l’estat d’alarma.

3) Ajuts: Les propostes indicades en el punt anterior són bàsicament conceptes de serveis no prestats.

- Considerem del tot necessari que es complementin amb ajuts que facilitin la recuperació de l’activitat econòmica.

- Però també iniciatives adreçades als ciutadans, molts es veuran afectats per disminució d’ingressos, ERTOS o atur.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres