Alerta sanitària

Peatge de Vallcarca durant la pandèmia: paga i calla

Com molts altres treballadors i treballadores d'un sector considerat com a essencial, vaig decidir realitzar els meus desplaçaments diaris Vilanova i la Geltrú – Hospital Clínic (Barcelona) en cotxe amb l'objectiu de reduir el risc de contagi. Doncs bé, des d'aleshores i sumat al cost de la benzina, cal sumar-hi els 14€ de peatge diaris que tant jo com altres treballadors/es hem de pagar de les nostres butxaques. 14€ diaris que van a parar a butxaques privades, 14€ diaris que haig de pagar a Abertis si vull anar a salvar vides.

Paga i calla, aquest és el lema d'un capitalisme neoliberal feraç i voraç on els diners semblen importar més que les nostres vides. 14€ diaris per un peatge d'una autopista més que pagada. Un preu que clarament segueix uns interessos econòmics que tenen com a objectiu enriquir uns pocs a base de sobreexplotar la classe treballadora. Una classe ja de per si saturadíssima, i més aquests dies. 30 dies x 14€ diaris... només cal fer comptes.

Uns diners que si ja de per si són abusius, aquests dies s'han vist incrementats atès l'increment de feina: jornades exhaustives, modificacions d'horaris, canvis de torns... que tant jo com molts altres companys i companyes de professió hem de fer front. De treballar caps de setmana a fer-ho a diari, amb l'impacte econòmic que això comporta. Des de Vilanova i la Geltrú, però també des de Cunit, Segur de Calafell... poc importa, són molts els companys de professió coneguts o desconeguts als que se'ns està tractant com una màquina de fer diners en una situació tan delicada com aquesta.

És per aquest motiu que ara més que mai cal exigir la gratuïtat d'aquest peatge abusiu, anar a treballar no és mai cap privilegi. Al contrari, gràcies al nostre esforç aconseguirem reduir l'impacte de la pandèmia. Però per a aconseguir-ho cal cuidar-nos unes a altres i no posar-nos més obstacles. Exigim el que és nostre: faciliteu els nostres trajectes diaris cap al nostre lloc de treball. Volem salvar vides, no endeutar-nos a favor d'empreses privades que tenen el vistiplau de la Generalitat!

Gràcies per la vostra comprensió, entre tots i totes ho aconseguirem!

Marta Gàlvez, Vilanova i la Geltrú

Treballadora de l'Hospital Clínic de Barcelona

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!