Coronavirus

Demanem que s’investigui la gestió de la Casa dels Avis davant de la crisi pel COVID19

Després de l’aturada d’un mes de l’activitat institucional a l’Ajuntament de Sant Sadurní, el ple tornarà a reunir-se a finals d’abril. En aquesta ocasió la CUP Sant Sadurní presenta dues mocions amb l’objectiu de treballar mesures que ajudin a millorar la situació provocada per la crisi del COVID19. Per una banda, els cupaires demanen revocar la Llei LSRAL per poder invertir la totalitat del romanent actual del consistori en polítiques socials destinades a les persones afectades per la crisi de la pandèmia. Per l’altra, la CUP vol que s’obri una comissió investigació per conèixer quina ha estat i és l’actuació de SUMAR, l’empresa encarregada de la gestió de la Casa dels Avis, davant de l’estat d’emergència i sanitari que es viu. També demanen l’equiparació salarial de les treballadores, moltes d’elles amb sous precaris.

25 infectats i 10 morts des de que va iniciar-se la pandèmia

L’objectiu de la CUP Sant Sadurní amb la moció és saber al detall si SUMAR ha estat duent a terme unes bones praxis de gestió. Davant del brot de coronavirus que ha patit el centre –que a dia d’avui ha lamentat 10 defuncions (5 confirmades com a positius en COVID19) i 25 infectats entre residents i personal–, els cupaires creuen que l’Ajuntament ha de ser una part activa en conèixer quina ha estat la manera de gestió del centre des de que va començar la crisi a l’estat, i si les mesures que s’han anat implantat han estat o no les correctes. Creuen vital que el consistori sigui escrupolós en demanar responsabilitats, si n’hi ha hagut, i que SUMAR doni les explicacions pertinents de com ha treballat diàriament en la gestió d’aquesta emergència sanitària.

Per altra banda, els cupaires també demanen l’equiparació salarial de totes les treballadores, ja que més de la meitat de la plantilla actual està rebent un sou inferior als 1.000€ nets mensualment, i que es tornin a les condicions laborals anteriors a l’1 de gener del 2016 –moment en que la gestió de la Casa dels Avis va passar a ser gestionada per SUMAR.

Derogació de l’LSRAL

L’altra moció que presenta la CUP Sant Sadurní al ple d’abril és la referent a la derogació de la llei LSRAL, una mesura creada pel govern del Partit Popular fa uns anys per limitar la despesa dels ajuntaments. La CUP demana que es derogui aquesta llei per tal que els consistoris puguin invertir la totalitat dels seus romanents en polítiques socials destinades a persones afectades per la crisi del COVID19. Per altra banda, també han demanat al govern sadurninenc que apliqui el decret aprovat a finals de març pel govern espanyol, per invertir el 20% d’aquest romanent a la mateixa finalitat. Fa uns dies, els cupaires van rebre l’aprovació de l’alcalde sobre aquest fet que els hi va comunicar que ho treballarien per a fer-ho realitat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar