Desescalada del confinament

Comunicat de la Plataforma de Veïns afectats per l’incompliment del PIINA

Valorem positivament les mesures de control de velocitat i veiem bona voluntat en els canvis anunciats, però no es podran aplicar sense la intervenció activa i sancionadora de la Policia Local

Plataforma Veïns Afectats per l’Incompliment del PIINA 22-05-2020 10:35 Lectures 1975
Imatge dels canvis en la mobilitat de la rambla Samà. Ajuntament de Vilanova

Imatge dels canvis en la mobilitat de la rambla Samà. Ajuntament de Vilanova

Amb aquestes línies voldríem expressar el nostre posicionament davant les mesures de mobilitat recentment anunciades pel Govern Municipal.

La societat és cada cop més conscient que la salut està relacionada amb la contaminació ambiental, aspecte que cada vegada està més investigat i avalat científicament. En aquest context, resulta totalment raonable, que l’Ajuntament modifiqui la situació actual, ordenant la limitació de velocitat a menys de 30 km/h, en tot el nucli urbà.

Entre les mesures anunciades, hem sabut que la senyal S-28 s’aplicarà a la velocitat de 20Km/h. Recordem que aquesta senyal ens avisa que entrem en una zona de prioritat invertida, on l’ordre preferent és primer el vianant, després la bicicleta i per últim, el cotxe. Encara que aquesta senyal ja fa anys es va instal·lar en diferents punts del municipi, per  exemple,  a les diferents entrades al Nucli Antic; al Torrent de la Pastera – c/ Joaquim Mir, al c/ Estudis...i que mai s’ha respectat, entenem que l’actual Equip de Govern, entre les seves línies d’acció, te la voluntat de crear zones de preferència de vianants i bicicletes.

Tot i que l’Ajuntament ha anunciat més mesures, esperarem a veure com s’acaben desenvolupant, i sobretot estarem amatents a veure com s’apliquen les “Conclusions de la Comissió d’Investigació del PIINA”, que recordem van ser aprovades en Ple municipal i actualment  la seva aplicació forma part de l’Acord de Govern.

Com hem comentat valorem positivament les mesures de control de velocitat i també veiem bona voluntat en els canvis anunciats per part del Govern Municipal, tot i això, volem manifestar que no ens podem imaginar que aquestes mesures es puguin aplicar sense la intervenció activa i sancionadora de la Policia Local. I no ho diem ara per primera vegada, portem 10 anys defensant que el deteriorament del paviment dels carrers de plataforma única i en definitiva la cronificació de la problemàtica vial del Nucli Antic i de la resta de carrers de plataforma única, s’hagués pogut evitar si els Governs anteriors, haguessin simplement complert normativa de l’Ajuntament, encara vigent.

Un clàssic dels incompliments és l’estacionament indegut; infracció consentida i habitual per part d’alguns conductors, que qualsevol pot constatar veient al barri del Nucli Antic, cotxes i motos aparcades de qualsevol manera davant de determinats negocis i locals, de l’oficina de correus, etc. Tornem a recordar que quan un vehicle a motor estaciona en carrers de poca amplada, el vehicle que ve a continuació, no s’espera, com no pot passar el que fa és ocupar tot el vial, passant a ras del vianants sense la mínima distància de seguretat. Quan això succeeix de forma reiterada, com ha passat fins ara, resulta molest e indignant, que l’Ajuntament continuï referint-se a aquests carrers com si fossin de prioritat invertida, quan en realitat són perillosos pels vianants i per les persones que fan els seus desplaçaments en bicicleta.

En la nostra opinió, en els darrers anys, pel que fa la mobilitat Vilanova ha tingut dos moments daurats. El primer va ser quan un número important de carrers del Nucli Antic i l’Eixample Central es van reurbanitzar al 2009-2010, situació que va comportar que durant molts mesos els carrers estiguessin aixecats, propiciant una situació immillorable per a l’aplicació de les mesures de restricció i control del trànsit que formàvem part del projecte d’intervenció i que la Ciutat no va poder aprofitar, primer degut a la política dubitativa del PSC- Iniciativa i després per la memorable mala gestió des de les regidories de mobilitat del Govern de la Sra. Lloveras.

Aquestes alçades ja sabem que no podem canviar el passat, però si podem adonar-nos que després de dos mesos de confinament, en el que el parc automobilístic de la ciutat ha estat paralitzat es donen les condicions i ara més, degut en gran part per la consciencia de la població per l’impacta en la salut de la contaminació, per justificar l’aplicació de qualsevol mesura de restricció del trànsit rodat. Es per això que nosaltres demanem que aquesta vegada, es mantinguin totes les mesures que suposin disminuir les emissions de contaminació ambiental, com són: la limitació de la velocitat, l’expulsió del trànsit rodat dels centres urbans, el foment de zones d’aparcament a les afores del nucli urbà, la recuperació d’àmplies zones per a  vianants, la inversió en transport públic i el foment de l’ús de la bicicleta.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No